Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mančester siti odbranio šampionsku titulu u Premijer ligi - | K-013 Portal

Mančester siti odbranio šampionsku titulu u Premijer ligi

mancester siti, premijer liga, fudbal

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su danas šampionsku titulu u Premijer ligi, pošto su na svom terenu u utakmici poslednjeg 38. kola posle velikog preokreta pobedili Aston Vilu sa 3:2.

Uoči poslednjeg kola Siti je imao bod prednosti u odnosu na Liverpul, koji je u isto vreme na Enfildu igrao protiv Vulverhemptona.

Ekipa Pepa Gvardiole nadoknadila je danas dva gola, ostvarila 29. pobedu u ligi i sa 93 boda osvojila titulu, bodom više od Liverpula, koji je pobedio Vulverhempton sa 3:1.

Siti je od početka napadao, ali je Aston Vila postizala golove. Ekipa nekadašnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda povela je golom koji je postigao Meti Keš u 37. minutu, a prednost je udvostručio nekadašnji fudbaler Liverpula Kutinjo u 69.

Siti je posle toga krenuo na sve ili ništa, a u igru je u 69. minutu došao Ilkaj Gundogan koji je doneo preokret. On je u 76. minutu postigao prvi gol za Siti, a dva minuta kasnije izjednačio je Rodri. Pobedu za titulu Sitiju je doneo Gundogan pogotkom u 81. minutu.

Posle utakmice navijači na Etihadu su utrčali u teren da proslave pobedu sa svojim igračima.

Liverpul je na svom terenu pobedio Vulverhempton sa 3:1.

Vulverhempton je na Enfildu poveo već u trećem minutu golom Pedra Neta, a izjednačio je Sadio Mane u 24. Mane je u 50. minutu zatresao mrežu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Vođstvo domaćima doneo je Mohamed Salah pogotkom u 84. minutu, a konačan rezultat postavio je Endru Robertson u 89.

Liverpul je sezonu završio sa 28 pobeda i 92 gola.

Fudbaleri Totenhema zauzeli su četvrto mesto i plasirali su se u Ligu šampiona, pobedom na gostovanju protiv Noriča 5:0.

Dvostruki strelci bili su Dejan Kuluševski 16. i 64. minutu i Son Hjun Min u 70. i 75. minutu, a pogodak je postigao i Hari Kejn u 32. minutu.

Osim Votforda i Noriča, iz lige je ispao i Barnli, koji je izgubio od Njukasla sa 1:2.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.