Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Maroko se plasirao u četvrtfinale Mundijala, Bunu odbranio tri penala Špancima - | K-013 Portal

Maroko se plasirao u četvrtfinale Mundijala, Bunu odbranio tri penala Špancima

mundijal,  maroko, spanija

Reprezentacija Maroka plasirala se u četvrtfinale Mundijala, savladala je ekipu Španije nakon boljeg izvođenja penala 3:0, rezultat je u toku regularnog dela igre bio 0:0.

Reprezentacija Maroka je savladala selekciju Španije nakon boljeg izvođenja penala 3:0 čime je obezbedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu.

Rezultat je u toku 120 minuta igre bio nerešen bez golova.

Utakmica je počela izuzetno ofanzivno kada je reč o Španiji, kontrolisali su meč tokom većeg dela igre.

Maroko je od početka postavio defanzivnu igru i šansu za gol su vrebali iz kontranapada.

Tokom cele utakmice konkretnijih šansi za gol nije bilo, Španija je igrala svoju igru, ali bez ikakvih rezultata, niti je bilo igrača koji bi preuzeo odgovornost za pokretanje akcija i egzekuciju u napadu.

Marokanci su uglavnom igrali disciplinovano, kako u odbrani tako i u napadu.

Španija je imala veći procenat poseda lopte, čak 63%, dok je protivnička ekipa bila na 20%.

Marokanci su završnicu regularnog dela utakmice odigrali bolje, bilo je šansi da postignu i gol, međutim rezultat je ostao neporomenjen.

Španija je tokom većeg dela meča imala inicijativu, ali je delovalo da je Maroko bio konkretniji.

Pokušavali su selektori da promene igrače, ali svežina nije donela i hrabrost timovima, te su produžeci bili neminovni.

Nakon nerešenog rezultata u 120 minuta igre pristupilo se penalima. Španci su izabrali stranu, a Marokanci da prvi izvode jedanaesterce.

Heroj utakmice bio je Bunu, golman Maroka koji je obranio sve udarce Španaca.

Prvo je Sarabija pogodio stativu, zatim je Bunu odbranio udarac Solera i na kraju zaustavio je udarac kapitena Španije Buskeca.

Rezultat je bio završen 3:0 u korist Maroka koji je izborio plasman u četvrtfinale Mundijala, a protivnika će saznati večeras, boljeg iz duela Portugalija - Švajcarska.

Regragui: Ispisali smo istoriju marokanskog fudbala, sanjamo o tituli na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragui izjavio je da je njegov tim plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru ispisao istoriju fudbala u ovoj zemlji, prenose španski mediji.

Maroko se prvi put u istoriji plasirao u četvrtfinale SP, pošto je posle izvođenja penala pobedio Španiju sa 3:0. Posle regularnog dela i produžetaka bilo je 0:0.

"Borili smo se od samog početka pa sve do kraja. Usrećili smo marokanski narod i ovom pobedom ispisali istoriju marokanskog fudbala. Ovo smo zaslužili, a naši navijači su nam pomogli", rekao je Regragui.

On je istakao da njegova selekcija ima pravo da sanja da će da trijumfuje na Mundijalu u Kataru.

"Mi smo ovde došli da se predstavimo u najboljem svetlu, da predstavimo afrički fudbal. Nismo došli da igramo tri meča, imamo pravo da sanjamo. Da li je zabranjeno da osvojimo titulu u Kataru?", rekao je Regragui.

Selektor Španije Luis Enrike tvrdi da je njegov tim imao plan koji je "savršeno izveden".

"Nama je nedostajao samo gol, a ovo je samo fudbal. Imali smo ideju da dominiramo utakmicom. Možemo da krivimo sebe što smo stvorili malo šansi. Ja sam više nego zadovoljan onim što je uradio moj tim, koji je savršeno realizovao moju ideju o fudbalu. Ponosan sam na njih", kazao je Enrike.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.