Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Minimalac Zvezde u Užicu - | K-013 Portal

Minimalac Zvezde u Užicu

fudbal, crvena zvezda, sport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Užicu ekipu Zlatibora sa 1:0 u meču 17. kola Superlige Srbije.

Dejan Stanković je na ovom gostovanju imao dosta kadrovskih problema, nije mogao da računa na šest standardnih igrača, ali je i pored toga Crvena zvezda stigla do 15. pobede u sezoni.

Tako su nastavili seriju bez poraza u prvenstvu, i overili jesenju titulu, a u četvrtak ih očekuje i poslednje jesenje gostovanje u Ligi Evrope protiv Slovana u Liberecu.

Svakako da je dobra stvar što su već obezbedili evropsko proleće, pa će taj meč imati manji značaj nego inače.

Protiv Zlatibora nisu imali problema, veoma rano su uspostavili kontrolu igre i stekli prednost koja im je omogućila mirniji nastavak utakmice.

U prvih 15 minuta Zlatibor je dva puta pokušao sa distance, ali bez većeg uspeha da bi prvu veliku šansu crveno-beli imali u 16. minutu.

Posle centaršuta Gobeljića, Ričmond Boaći je loptu zahvatioi glavom i pogodio prečku.

Samo dva minuta kasnije, napadač Crvene zvezde se iskupio – posle prekida sa desne strane, lopta je gužvi pred golom došla pravo do njega i nije mu bilo teško da je smesti iza leđa Dušana Čubrakovića za 0:1.

Nastavili su igrači Crvene zvezde i do kraja poluvremena da diktiraju igru, da bi veliku priliku propustili u nadoknadi prvog dela.

Veljko Nikolić je sve odlično uradio osim završnice, pokušao je da prebaci Čubrakovića iz neposredne blizine, ali je golman Zlatibora čudesnom intervencijom zaustavio loptu i sprečio pogodak.

U nastavku, Dijego Falćineli, koji je na poluvremenu ušao umesto Srđana Spiridonovića, imao je veliku priliku u 49. minutu, ali je šutirao preko prečke.

Imao je Italijan još nekoliko neuspelih pokušaja, gosto su možda najbolju šansu u drugom delu imali u 84. minutu kada se Kanga spetljao pred Čubrakovićem, ali je golman Zlatibora još jednom potvrdio da je u formi.

On je svakako najzaslužniji što je ostalo 0:1, jer je sa nekoliko sjajnih odbrana sprečio igrače Crvene zvezde da dođu do ubedljivije pobede.

(Rts, B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS