Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Orlovi" sleteli u Beograd, Piksi sutra izlazi pred medije - | K-013 Portal

"Orlovi" sleteli u Beograd, Piksi sutra izlazi pred medije

mundijal, piksi, povratak, orlovi

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je danas u Beograd pošto je završila učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srpski tim sleteo je nešto posle 16 sati na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. U srpskom timu nisu bila petorica reprezentativaca, koji su morali odmah da se vrate u klubove, a to su Marko Grujić, Nikola Milenković, Darko Lazović, Predrag Rajković i Filip Đuričić.

Srpski reprezentativce je dočekala grupa navijača, koji su se fotografisali sa našim fudbalerima. Srpski fudbaleri su potom ušli u autobus i napustili su aerodrom.

Selektor Srbije Dragan Stojković mahnuo je okupljenim novinarima i kratko rekao: "Vidimo se sutra". On je potom ušao u automobil i napustio aerodrom, kao i zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković.

Iz FSS je ranije danas saopšteno da će Stojković sutra održati konferenciju za novinare u 14 časova u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Srbija je nastup na Mundijalu završila na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa samo jednim bodom. Naša selekcija je prvo izgubila od Brazila (0:2), a potom je odigrala nerešeno, 3:3 sa Kamerunom, a u petak je poražena od Švajcarske 3:2.

FS tzv. Kosova traži od FIFA kaznu za FS Srbije u vezi sa mečom sa Švajcarskom

Fudbalski savez takozvanog Kosova (FFK) saopštio je danas da je podneo žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih "teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije'' Dragana Stojkovića i "rasističkih postupaka srpskih navijača" na utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru između Srbije i Švajcarske.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.

"FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je SP", navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podseća da je nedavno podneo žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom "Nema predaje".

Fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su nekoliko puta tokom meča provocirali srpske igrače.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.