Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pari Sen Žermen ne planira da pusti Nejmara u Brazil na oporavak - | K-013 Portal

Pari Sen Žermen ne planira da pusti Nejmara u Brazil na oporavak

fudbal, pari sen zermen, nejmar, sport

Trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino rekao je danas da klub još nije odredio program oporavka za fudbalera Nejmara, ali da se ne planira njegov odlazak u Brazil.

Nejmar se povredio u sredu u utakmici protiv Kaena u Kupu Francuske i pauziraće oko mesec dana. Pari Sen Žermen je drugoligaša pobedio sa 1:0, a Nejmar je bio asistent kod gola Mojzea Kina pre nego što se povredio.

Brazilac će propustiti prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Barselone, a neizvestan je i za revanš 10. marta.

Nejmar je u prošlosti rehabilitaciju uglavnom obavljao u Brazilu, ali klub još nije ništa odlučio.

"Pokušavamo da pronadjemo najbolje rešenje kako bi se on što pre vratio na teren. Što se tiče toga da li može da ide u Brazil, to nije predvideo ni klub, ni igrač ni neko drugi. Sve što se kaže o tome može biti samo nagadjanje", rekao je Poketino.

Poketino je pokušao da opravda odluku da Nejmara uvrsti u tim protiv drugoligaša, pre nego da ga odmori pred važne utakmice sa Barselonom.

"Takmičenja i kalendar su takvi kakvi su. Nažalost, Nejmar se povredio u Kupu, ali povreda je mogla da se dogodi u prvenstvenoj utakmici ili na treningu. Nesreća je što se to dogodilo u ovoj utakmici... Nejmar je rekao da je tužan što neće biti na raspolaganju narednih nekoliko nedelja", rekao je Poketino.

Otkako je pre četiri godine iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen za rekordan transfer od 222 miliona evra, Nejmar je imao problema sa povredama stopala, prepone, rebra i skočnog zgloba.

Upitan da li njegov način života utiče na česte povrede, Poketino je odbacio navode.

"Ono što mogu reći o Nejmaru je da je vrlo profesionalan, neko ko svakodnevno pokazuje posvećenost klubu i saigračima. Proveo sam sa njim 40 dana i video sam njegove kvalitete, kao osobe i kao sportiste", naveo je trener pariske ekipe.

Poketino ima problema sa sastavom, pošto bi Anhel Di Marija mogao da propusti meč sa Barselonom zbog povrede butine, a Marko Verati se i dalje oporavlja od povrede kuka.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.