Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan i drugi put savladao Keln u Ligi konferencija - | K-013 Portal

Partizan i drugi put savladao Keln u Ligi konferencija

fudbal, partizan, keln

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na stadionu u Humskoj ekipu Kelna sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Grupe D Lige konferencija.

Domaći tim je do druge uzastopne pobede u Ligi konferencija došao golovima Fusenija Dijabatea u 15. i Rikarda Gomeša u 52. minutu.

Partizan na prvom mestu Grupe D ima osam bodova, druga je Nica sa pet bodova i utakmicom manje, Keln ima četiri, dok Slovacko iz tri meča ima jedan bod.

Eljes Shiri je u petom minutu uputio prvi udarac u okvir gola, a odbranu je upisao golman Partizana Aleksandar Popović.

Samo minut kasnije prilika za Partizan nakon prodora Dijabatea u kazneni prostor. Fudbaler iz Malija je asistirao ka Kvinsiju Menigu, čiji udarac brani Marvin Švabe.

Nije su dugo čekalo na novu šansu, koju je u gol u 15. minutu pretvorio Dijabate. Loptu je loše ispucao odbrambeni igrač Kelna Timo Hibers, a tu grešku je iskoristio Dijabate, izašao sam pred golmana Švabea i lako ga savladao.

Ubrzo nakon gola usledio je prvi prekid, pošto su navijači domaćeg kluba ubacivali pirotehnička sredstva na teren.

Utakmica je nastavljena, da bi u 32. minutu ponovo prekinuta iz istog razloga. Izraelski sudija Roj Rajnšrajber odlučio je da igrače pošalje u svlačionice, a pauza je trajala šest minuta.

Na samom terenu nije bilo većih uzbudjenja sve do završnice nadoknade. Menig je ušao u šesnaesterac i uputio udarac, a lopta je na putu ka golu zakačila Hibersa i završila na prečki.

Sedam minuta u drugom delu meča bilo je potrebno Partizanu da dodje do drugog gola. Posle kornera usledila je gužva u kaznenom prostoru Kelna u kojoj se najbolje snašao Slobodan Urošević, koji je loptu poslao ka Gomešu, a napadač crno-belih se glavom upisuje u strelce.

Keln je u nastavku pokušao da smanji rezultat, ali nisu napravali konkretniju šansu. Partizan je sačuvao prednost i po drugi put pobedio Keln, nakon što je pre sedam dana u Nemačkoj slavio sa 1:0.

Utakmici u Humskoj prisustvovalo je 15.269 gledalaca.

U narednom kolu Partizan gostuje Nici, dok Keln u Češkoj igra protiv ekipe Slovackog.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.