Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan ubedljiv protiv Napretka, Spartak ispustio pobedu, poraz Inđije - | K-013 Portal

Partizan ubedljiv protiv Napretka, Spartak ispustio pobedu, poraz Inđije

fudbal, superliga srbije, fk napredak, fk spartak, fk inđija, fk partizan

Partizan je opravdao ulogu favorita. Od starta je nametnuo svoj stil igre i pritiskao protivnika. Rano vođstvo im je olakšalo posao.

Napredak nije imao rešenja za zonu domaćina, tako da je većina njegovih pokušaja osujećena. Crno-beli su mogli i do ubedljivijeg trijumfa, ali nisu uspeli da realizuju nekoliko sjajnih prilika.

Partizan je poveo u 14. minutu preko mladog Nemanje Jovića, kome je ovo bio prvi meč u kojem je bio starter. Dobro su se snašli crno-beli ispred kaznenog prostora gostiju. Zjelar je uspeo da uposli Holendera, koji petom prosleđuje loptu do Jovića. Ovaj je šutirao sa oko 17 metara i pogodio levi ugao golmana Naretka, koji je u ovoj situaciji bio nemoćan.

Potom je domaćin dozvolio Napredku da kreira napade, tačnije gosti su uspeli da uspostave kakvu-takvu terensku ravnotežu. Stvorili su nekoliko poluprilika pred golom Stojkovića, ali nisu uspeli da ozbiljnije zaprete.

To je crno-belima otvorilo šansu da iz polukontri lakše organizuju napade kroz odbranu Napretka.

Promena taktike crno-belih u jednom momenti, napali su prvu liniju Napretka, rezultirala je golom u 40. minutu. Presečena je organizacija napada gostiju negde na oko 25. metara od gola gostiju. Lopta je stigla do Asana na desnoj strani, ovaj pronalazi Holendera u kaznenom prostoru, koji je uspeo da prevari čuvara i golmana Ostojića i zatrese mrežu.

U nastavku je pao tempo igre. Crno-beli su svesno umrtvili igru i čakali svoju priliku da ozbiljnije ugroze gol protivnika.

Napredak se mučio u organizaciji napada, dobro postavljena zona Partizan, odbijala je sve njihove pokušaje da se približe kaznenom prostoru i ozbiljnije ugroze Stojkovića.

Crno-beli su do trećeg gola stigli u 71. minutu. Sjajna akcija na ovom meču „rezervista", Suma je krenuo kroz sredinu, prevario je čuvara i prosledio loptu na levu stranu. Na nju je naleteo Lazar Marković, ušao je u šesnaesterac, prebacio na desnu nogu i preciznim udarem pogodio bliši ugao gola Ostojića.

Napredak se nije predavao, ali nije ni uspeva da ozbiljnije ugrozi gol Stojkovića. Partizan je u nekoliko navrata uspeo da iskoristi razređenost odbrane gostiju istvori nekoliko prilika pred golom Ostojića. Ipak, do kraja susreta nije bilo promene rezultata.

Radnički i Spartak "prosuli" pobedu u finišu

Subotnje popodne donelo nam je tri nerešena ishoda iz isto toliko utakmica u istom terminu 20. kola Superlige Srbije.

"Okliznuli" su se konkurenti za Evropu – Radnički iz Niša i subotički Spartak.

Radnički je osam minuta pre kraja primio gol od Metalca u Gornjem Milanovcu za 1:1, a istim rezultatom završen je meč Zlatibora i Spartaka kada je domaćin do boda došao u 85. minutu.

Tada su junaci bili Katanić za Metalac i Vukić za Zlatibor, koji su "neutralisali" pogotke Markovića, odnosno Tufegdžića.

Isti ishod viđen je u susretu Radnika i Voždovca (1:1), s tim da su gosti iz Beograda 20 minuta pre kraja stigli do remija.

Minimalac Čukaričkog u Inđiji

Fudbaleri Čukaričkog savladali su na gostovanju Inđiju minimalnim rezultatom 1:0, u prvom meču subotnjeg programa 20. kola Superlige Srbije.

Jedini gol na meču postigao je mladi defanzivac Dimitrije Kamenović u 39. minutu. Njemu nije bilo teško da nakon velike greške golmana Marka Jovičića, a potom i stative Miloša Ostojića, pogodi mrežu domaćih.

Gosti sa Banovog brda su imali još nekoliko izglednih šansi, kako u finišu prvog, tako i tokom drugog poluvremena, ali promene rezultata nije bilo.

Čukarički je ovim trijumfom stigao do 38. boda u prvenstvu i ostao je četvrti, sa četiri boda manje od Vojvodine, sa kojom se sastaje u narednoj rundi.

Inđija je 16. sa 18 bodova. Imaju tri manje od Novog Pazara, koji je prvi iznad opasne zone. U narednom kolu očekuje ih gostovanje Voždovcu.

Rezultati 20. kola: Petak: Vojvodina - TSC 0:1, Inđija - Čukarički 0:1, Zlatibor - Spartak 1:1, Radnik - Voždovac 1:1, Metalac - Radnički Niš 1:1, Partizan - Napredak 3:0; sutra: Novi Pazar - Crvena zvezda (13.00), Javor - Mladost, Rad - Proleter, Bačka - Mačva (15.00).

Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Partizan 47, Vojvodina 42, Čukarički 38, Spartak 34, Proleter 32, Radnički 31, TSC 30, Radnik 28, Voždovac 28, Metalac 26, Mladost 26, Javor 21, Novi Pazar 21, Napredak 18, Inđija 18, Rad 16, Zlatibor 16, Mačva 14, Bačka 11.

(B92, rts, rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS