Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobede Borusije, Bajera i Verdera - | K-013 Portal

Pobede Borusije, Bajera i Verdera

panevo, beograd, novi sad, vesti, borusija, bajer, verder, fudbal, sport

Fudbaleri Borusije Dortmund, Bajera iz Leverkuzena i Verdera iz Bremena ostvarili su pobede u 27. kolu Bundeslige, dok su Paderborn i Hofenhajm pobedili bodove.

U drugoj rundi posle pauze zbog pandemije koronavirusa, Borusija je minimalnim rezultatom savladala Volfsburg u gostima (0:1), dok je Bajer u derbiju bio bolji od Borusije Menhengladbah – 1:2.

Verder je, takođe kao gost, trijumfovao u Frajburgu (0:1), a Paderborn i Hofenhajm su duel završili rezultatom 1:1.

Leverkuzen je u Menhengladbahu već na startu došao do pogotka, kada je Belarabi u sedmom minutu uposlio Kaija Haverca koji je bio neumoljiv u situaciji jedan na jedan.

Ritam je malo usporio, a potom je Lever nastavio da žestoko pritiska i da ređa šanse.

Menhengladbah se ipak nekako odbranio, izdržao do poluvremena, a onda iz verovatno prve prave prilike na meču uspeo da izjednači. Aleksander Plea je poslao izuzetan pas sa pola terena ka Tiramu, koji je ostao sam u kaznenom prostoru protivnika i matirao Hradeckog.

Ipak, radost domaćina nije dugo trajala, pošto je Niko Elvedi u 56. minutu izuzetno loše startovao i oborio protivnika sa leđa u svom petercu.

Loptu na belu tačku stavio je Haverc, Zomer ju je imao na prstima, ali je ipak bilo 1:2. Tako je mladi napadač ponovo bio dvostruki strelac, kao pre nekoliko dana.

Borusijini napadi su uglavnom bili jalovi i nisu uspevali da stvore prave šanse, dok je Leverkuzen bio dosta konkretniji.

Konačan rezultat postavio je Sven Bender u 81. minutu posle sjajne reakcije posle kornera, iskoristivši to što su defanzivci Menhena zaboravili na njega.

Borusija Dortmund nije imala lak zadatak protiv Volfsburga na gostovanju, ali je ipak došla do pobede od 2:0.

Volfsburg je imao jedan šut više (7:6) na kraju meča, ali je Dortmund oba koja je polao u okvir gola poslao i u mrežu. Gol smo videli iz prve prave prilke, u 32. minutu kada je Torgan Azar dodao Rafaelu Gereiru, koji je smireno odreagovao i doneo prednost. To je Gereiru treći pogodak, posle dva u mreži Šalkea.

Volfsburg je pokazao da ne planira da se pomiri sa porazom i krenuo je u ofanzivu u drugom poluvremenu.

Imali su nekoliko dobrih šansi, jednom je Štefen pogodio prečku, ali je svu nadu uništio Hakimi u 78. minutu kada je duplirao prednost svoje ekipe.

Da stvar bude gora po domaćina, koji je možda i zaslužio bod, Feliks Klaus je posle gledanja snimka dobio direktan crveni karton u 82. minutu.

(RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.