Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Portugal u finišu do pobede protiv Mađarske, Ronaldo najbolji strelac evropskih prvenstava - | K-013 Portal

Portugal u finišu do pobede protiv Mađarske, Ronaldo najbolji strelac evropskih prvenstava

portugal madjarska, euro 2020, fudbal

Fudbaleri Portugalije uspešno su započeli odbranu titule na Evropskom prvenstvu, pošto su u Budimpešti savladali domaćina Mađarsku. Portugalci su trijumfovali 3:0 u utakmici u kojoj su se mučili više od 80 minuta, ali na kraju bili ubedljivi.

Duel je obeležio i dvostruki strelac Kristijano Ronaldo koji je ušao u istoriju kontinentalnih šampionata kao najbolji golgeter.

Ronaldo je stigao do 11. pogodaka i sada je najbolji strelac evropskih prvenstava, pošto je iza sebe ostavio do Mišela Platinija.

Prvo poluvreme počelo je velikom šansom za Dioga Žotu, koji je već u petom minutu pobegao odbrani i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Peter Gulaši je odbranio i najavio da će ovo biti njegovo popodne.

Tom prilikom se poprilično iznervirao Kristijano Ronaldo, koji je bio usamljen i u boljoj poziciji, očekujući da će dobiti asistenciju.

Ekipa Fernanda Santoša je krenula ofanzivno i napadala od samog početka, Žota je promašio još jednu priliku nekoliko minuta kasnije, da bi u 27. Orban sjajnim startom spasao svoj tim i sprečio Bernarda Silvu.

Mađari su fokusirali na odbranu i zapretili tek jednom iz prekida, dok je na drugoj strani napadač Liverpula het-trik promašaja kompletirao je nešto kasnije, kada je Gulaši još jednom bio uspešniji, da bi finiš poluvremena pripao Kristijanu Ronaldu.

Portugalski velikan je imao jedan od najvećih promašaja u karijeri, kada je sa pet metara prebacio gol, u situaciji u kojoj je bio neometan.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a gosti su u istom ritmu nastavili u drugom poluvremenu.

Najbliži pogotku bili su Pepe, Bruno Fernandeš i Rafa Silva, ali su Mađari odolevali sve do 84. minuta.

Tada su Portugalci probili bedem rivala preko Rafaela Gereira, koji je uz mnogo sreće pogodio donji levi ugao za 0:1, posle čega je usledio "blickrig" aktuelnog šampiona Evrope.

Tri minuta kasnije Silva je iznudio penal i omogućio Ronaldu prvi gol, kojim je ušao u istoriju domaćih prvenstava. Nekoliko napada kasnije njih dvojica su izveli magičnu akciju, Kristijano se ušetao u mrežu i svoj učinak povećao na 11.

Portugalci sada imaju tri boda i u odličnoj su situaciji u "grupi smrti", u kojoj su još Francuska i Nemačka, koja od 21.00 igraju u Minhenu.

(rts, b92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.