Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preminuo Radomir Antić - | K-013 Portal

Preminuo Radomir Antić

Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid. Antić je umro posle kraće i teške bolesti.

Nekadašnji šef stručnog štaba svih španskih velikana, od Saragose i Ovijeda, preko Reala i Atletiko Madrida, do Barselone, bio je poznat po stručnosti, znanju i autoritetu, a najviše ga je krasila ljudskost.

"Mister" je ostavio traga svuda gde je bio, pa ga zato na Pirinejima mnogi slave i uzimaju za primer i dan-danas.

"Danas je tužan dan za svet fudbala jer nas je napustio Radomir Antić. Ostali smo bez sjajne osobe i jednog od arhitekata sjajnog, zlatnog doba Atletiko Madrida", saopštio je predsednik "jorgandžija" Enrike Sereso.

"Šampionske titule i trofej Kupa kralja koji smo osvojili pod njegovim vođstvom zauvek će ostati u našem sećanju. Veoma sam ponosan što sam ga upoznao i bila je privilegija deliti svaki trenutak fudbala sa njim."

Izvršni direktor Migel Anhel Gil je naveo da je Antić bio pre svega veliki čovek, a onda i profesionalac.

"Sa gubitkom Radomira Antića izgubili smo deo srca. Sa njim sa lično naučio da pobeđujem, sa njim sam naučio da živim sa strašću prema detaljima koji vas mogu učiniti boljim čovekom, ali i profesionalcem. Upućujem snažan poljubac njegovoj supruzi Veri, deci Dušanu i Ani i kažem im da treba da budu ponosni na supruga i oca kojeg su imali jer je bio sjajan stručnjak, ali i osoba pre svega. U istoriji Atletiko Madrida će ostati zbog svojih zasluga", dodao je Gil.

Antić je fudbalsku karijeru proveo u Slobodi iz Užica 1967, da bi se već godinu dana kasnije preselio u Beograd i potpisao za Partizan. Bio je šampion Jugoslavije sa klubom iz Humske.

Dres crno-belih nosio se osam godina, a potom igrao za Fenerbahče i Saragosu, pre nego što je karijeru završio 1984. godine u Lutonu.

Nepunih godinu dana postao je pomoćni trener u Partizanu, dva puta dolazio do šampionske titule (1986. i 1987. godine), da bi potom svoje ime izgradio u Španiji.

Posle Saragose, Real Madrida i Ovijeda je došao na nekadašnji "Visente Kalderon", gde je Atletiko Madrid vodio do "duple krune" 1996. To u istoriji kluba nikome nije pošlo za rukom.

Antić je potom vodio Barselonu i Seltu iz Viga po jednu sezonu, da bi veliki uspeh postigao sa reprezentacijom Srbije.

"Mister" je preporodio "orlove" koji su igrali možda i najbolji fudbal u ovom veku kada je naša reprezentacija u pitanju i odveo ih na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, gde smo bili nadomak prolaska u nokaut fazu.

Karijeru je završio u Kini 2015. godine, a poslednja tri meseca je proveo u bolnici.

(rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.