Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preokret u Barseloni - Bartomeu ipak podneo ostavku - | K-013 Portal

Preokret u Barseloni - Bartomeu ipak podneo ostavku

barselona, bartomeu, sport, fudbalbarselona, bartomeu, sport, fudbal

Predsednik Barselone Žozep Marija Bartomeu podneo je danas ostavku uoči glasanja o poverenju idućeg meseca, pošto je 20.000 navijača katalonskog fudbalskog giganta potpisalo peticiju kojom se od njega traži da povuče.

Kako javlja Rojters, ostavke su podneli i svi članovi Upravnog odbora.

Bartomeu (57) su suočio u poslednjih godinu dana s pogoršanjem klupskih finansija i lošim igrama na terenu, što je kulminiralo katastrofalnim porazom u u avgustu u četvrtfinalu Liše šampiona od minhenskog Bajerna sa 8:2.

Takođe je kritikovan da je odgovoran što je ikona kluba Lionel Mesi posle tog ponižavajućeg poraza zatražio da napusti klub.

On je čak zatražio od katalonske vlade da se glasanje o poverenju odloži zbog epidemije korona virusa, ali je taj njegov zahtev odbijen.

Bartomeu je odluku vlade Katalonije u obraćanju javnosti ocenio kao neodgovornu i istovremeno zahvalio klubu i istakao da je najlakše bilo podneti ostavku, ali da to nije mogao da učini i da prepusti vođenje kluba nekome ko bi došao spolja i bio privremena figura.

Obrazložio je to i time da onda ne bi bilo nikog ko bi osigurao da Mesi ostane i ko bi doveo novog trenera.

Bartomeu je na čelu Barselone bio od 2014, kada je nasledio Sandra Roselija.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.