Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Real posle produžetaka bolji od Barselone za finale španskog Superkupa - | K-013 Portal

Real posle produžetaka bolji od Barselone za finale španskog Superkupa

barselona, real, fudbal, spanski superkup

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale španskog Superkupa pošto su večeras u Rijadu posle produžetaka pobedili Barselonu sa 3:2.

Golove za Real su postigli Vinisijus Žunior u 25, Karim Benzema u 72. i Federiko Valverde u 98. minutu, dok su strelci za Barselonu bili Luk de Jong u 41. i Ansu Fati u 83. minutu.

Real će se za trofej u Superkupu Španije boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem će se sutra sastati Atletiko Madrid i Atletik Bilbao.

Na početku utakmice nije bilo velikih uzbudjenja, a prvu šansu imao je Marko Asensio koji je u 19. minutu šutirao preko gola. Od te prilike, Real je postao opasniji, pa je šest minuta kasnije i poveo preko Vinisijusa Žuniora.

Serhio Buskec je bio neoprezan, Benzema mu je oduzeo loptu i lepo uposlio Vinisijusa koji je pogodio za vodjstvo „kraljevskog“ kluba.

U finišu prvog poluvremena, u 41. minutu, Barselona je izjednačila preko De Jonga. Usman Dembele je ubacio loptu u peterac, Eder Militao je pokušao da je izbaci, ali je pogodio u nogu De Jonga i tako prevario svog golmana.

Na početku drugog poluvremena Barselona je imala nekoliko dobrih napada, pokušavali su Pedri, De Jong i Dembele, ali se rezultat nije menjao.

Najbolju šansu je, na drugoj strani, propustio Benzema koji je u 69. minutu pogodio stativu, ali je Francuz samo tri minuta kasnije ponovo doveo Real u vodjstvo.

Mark-Andre Ter Štegen je odbranio prvi udarac Benzeme, ali je lopta stigla do Danija Karvahala koji je vratio do Francuza kojem nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Kada je izgledalo da će Real posle 90 minuta stići do pobede, Barselona je u 83. minutu, ipak, izjednačila. Strelac je bio Fati koji je posle centaršuta Djordija Albe i loše reakcije igrača Reala, glavom zatresao mrežu za izjednačenje i produžetke.

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je u osmom minutu prvog produžetka kada je Valverde, posle kontranapada i asistencije Rodriga, pogodio za 3:2.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.