Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Remi fudbalera Srbije i Slovenije u Ligi nacija - | K-013 Portal

Remi fudbalera Srbije i Slovenije u Ligi nacija

fudbal, srbija, slovenija, liga nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je večeras u Ljubljani protiv Slovenije nerešno 2:2, u utakmici Grupe 4 u Ligi nacija B. Na stadionu Stožice,

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je večeras u Ljubljani protiv Slovenije nerešno 2:2, u utakmici Grupe 4 u Ligi nacija B.

Na stadionu Stožice, Srbija je povela u osmom minutu golom Andrije Živkovića, a prednost je udvostručio Aleksandar Mitrović u 35. Slovenija je smanjila u 48. minutu golom koji je postigao Adam Gnezda Čerin, a u 53. minutu izjednačio je Benjamin Šeško.

Prvu šansu na utakmici imala je Srbija, u šestom minutu kada je pokušao Mitrović, a golman Jan Oblak odbranio.

Dva minuta kasnije srpski tim poveo je golom Živkovića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle dodavanja Filipa Mladenovića. Živković se tom prilikom lakše povredio, pošto je dobio udarac u glavu ali je nastavio utakmicu. To je bio njegov prvi gol za A selekciju.

Posle toga priliku iz slobodnog udarca imao je Dušan Tadić, a na drugoj strani Slovenija je zapretila u 30. minutu posle šuta Šeška, kada je golman Vanja Milinković-Savić izbacio loptu u korner.

Srbija je udvostručila prednost u 35. minutu golom Mitrovića, koji je bio najviši u skoku posle centaršuta koji mu je posle atraktivnog driblinga uputio Tadić.

Slovenija je smanjila zaostatak u 48. minutu. Andraž Šporar prošao je po levoj strani i centrirao pred gol, a loptu je na 11 metara zahvatio Gnezda Čerin i poslao je u mrežu.

Pet minuta kasnije Slovenija je izjednačila golom Šeška na dodavanje Jasmina Kurtića, posle loše intervencije odbrambenih igrača srpske ekipe.

Šeško je posle kontranapada pokušao u 61. minutu, a srpski golman je odbranio. Selektor Dragan Stojković je posle toga u igru uveo Luku Jovića i Filipa Kostića, Srbija je pojačala napade, pokušavali su Tadić, Kostić i Mitrović ali bez uspeha.

U 83. minutu u šansi je bio i Jović, ali je glavom poslao loptu pored gola. Posle njega iz velike udaljenosti pokušao je i Nikola Milenković, ali je šutirao preko prečke. Srpski tim je napadao ali nije uspeo da postigne gol, pa je prekinuo niz od dve pobede u Ligi nacija.

U nadoknadi vremena crveni karton zbog prigovora dobio je rezervni golman Srbije Predrag Rajković.

Posle četiri kola Srbija je druga na tabeli sa sedam bodova, a Slovenija na četvrtom mestu ima dva boda.

Norveška je prva sa 10 bodova, a Švedska na trećem mestu ima tri.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.