Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Remi Zvezde i Vojvodine u derbiju 20. kola Super lige - | K-013 Portal

Remi Zvezde i Vojvodine u derbiju 20. kola Super lige

super liga srbije, crvena zvezda, partizan

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1, u utakmici 20. kola Super lige Srbije koja je bila posvećena legendarnom srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću.

Vojvodina je na stadionu „Rajko Mitić“, pred oko 20.000 navijača, povela golom Uroša Kabića u 25. minutu, a izjednačio je Aleksandar Katai u 29. minutu.

Crveno-beli su prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 54 boda, dok je novosadski tim peti sa 34 osvojena boda.

Zvezda je bolje počela utakmicu, prvi je zapretio Aleksandar Pešić, a potom je Gelor Kanga u desetom minutu, uz pomoć vetra, pogodio prečku iz velike udaljenosti.

Vojvodina je uzvratila preko Nikole Čumića koji je u 24. minutu dobro šutirao iz slobodnog udarca, a samo minut kasnije gostujući tim je poveo pogotkom Kabića koji je lepo šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Radost gostujućeg tima nije dugo trajao, pošto je Zvezda u 29. minutu izjednačila nakon što je Katai lobovao Carevića posle dodavanja Kange.

U drugom poluvremenu se igralo dosta čvršće i bilo je manje prvilika nego u prvih 45 minuta. Zvezda je bila opasnija, ali se rezultat do kraja meča nije menjao.

Pre meča, Zvezda i Vojvodina su se još oprostili od legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru od posledica leukemije.

Posle performansa na centru terena, koji je završen razvijanjem velike fotografije Mihajlovića, porodici Siniše Mihajlovića su oba kluba uručila poklone.

Fudbaleri Zvezde meč odigrali u posebno dizajniranom dresu sa podignutom kragnom u čast Mihajlovića. Dresovi će posle meča biti postavljeni na aukciju, a novac će biti doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije.

U narednom kolu Zvezda će gostovati Voždovcu, dok će Vojvodina dočekati Kolubaru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.