Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Reprezentacija Srbije nerešeno protiv Turske - | K-013 Portal

Reprezentacija Srbije nerešeno protiv Turske

fudbal, reprezentacija srbije, liga nacija

U četvrtom kolu Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije igrala je u Istanbulu sa Turskom nerešeno 2:2 (1:0) i ostala na poslednjem mestu u trećoj grupi B lige, sa učinkom od po dva poraza i remija.

Fudbaleri Srbije propustili su priliku da ostvare prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija, jer su početkom drugog poluvremena vodili sa 2:0, a propustili su bar pet-šest velikih šansi da reše utakmicu.

Srbija je povela u 21. minutu, a strelac je bio Sergej Milinković Savić, koji je posle odličnog centarušuta Mihaila Ristića nadskočio svog čuvara i precizno šutirao glavom.

Osam minuta kasnije Ristić je propustio zicer, kada je umesto u prazan gol šutirao preko prečke, a narednu veliku priliku propustio je početkom drugog poluvremena Nikola Milenković, kada je iz idealne pozicije prebacio gol.

Već u narednom napadu izborili smo jedanaesterac, koji je u svoj 36. gol u reprezentativnom dresu pretvorio Aleksandar Mitrović. Najboljem strelcu našeg tima nedostaju još dva pogotka da dostigne legendarnog Stjepana Bobeka.

Posle toga smo dozvolili Turskoj da preuzme inicijativu i domaćini su u 57. minutu postigli prvi, a 20 minuta kasnije i izjednačujući pogodak. Strelci su bili Hakan Čalhanoglu i Ozan Tufan.

Najveću šansu da se iz Istanbula vrate sa sva tri boda izabranici Ljubiše Tumbakovića su propustili u poslednjim trenucima susreta, kada je Dušan Vlahović sa desetak metara neometan šutirao pored gola.

Uprkos ispuštenoj pobedi, fudbaleri Srbije su pokazali neuporedivo više nego pre nekoliko dana protiv Mađarske, a možemo se nadati da će ono što su promašivali pogađati 12. novembra u finalu baraža za prvenstvo Evrope protiv Škotske.

U narednom kolu Srbija će 15. novembra gostovati Mađarskoj, koja je u Moskvi sa Rusijom igrala bez golova.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.