Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rumuni u problemu zbog meča protiv takozvanog Kosova - | K-013 Portal

Rumuni u problemu zbog meča protiv takozvanog Kosova

rumunija, kosovo

Fudbalski savez Rumunije našao se u problemu posle žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, jer će fudbalska reprezentacija te zemlje igrati u I grupi sa takozvanim Kosovom.

Rumunija nije priznala nepostojeću državu koja se takmiči na osnovu odluke UEFA, a iz FS Rumunije poručili su da će voditi dijalog sa svojom vladom kako bi se dogovorili uslovi pod kojim će ugostiti selekciju takozvanog Kosova.

"S obzirom na to da su Rumunija i takozvano Kosovo u istoj grupi, a imajući u vidu geopolitičku situaciju, Fudbalski savez Rumunije će voditi dijalog sa Vladom Rumunije oko uslova utakmice u kojoj će naša zemlja dočekati takozvano Kosovo", poručili su iz FS Rumunije za portal GSP (Gazeta sporturilor).

Bivši ministar spoljnih poslova Rumunije, Teodor Maleškanu, poručio je da bi FS Rumunije trebalo da pronađe rešenje koje ne bi nanelo nikakvu fudbalsku štetu reprezentaciji.

"Takozvano Kosovo ne priznaje jedan broj država, uključujući i nas. Mi nikada nismo priznali njihovu nezavisnost. Normalno, naš fudbalski savez bi trebalo da razgovara sa drugim državama koje imaju isti stav kao Rumunija i da dođe do metode koja ne bi trebalo da uništi ceo sistem, ali da se poštuju stvari koje su veoma jasne iz ugla Rumunije", rekao je Maleškanu i dodao:

"Zato će FS Rumunije morati da pronađe neka rešenja. Ako ne, onda je ono što se može učiniti da izgubimo službenim rezultatom 3:0".

Fudbalska reprezentacija Rumunije trebalo bi da dočeka selekciju takozvanog Kosova 12. septembra naredne godine.

Pored Rumunije i takozvanog Kosova, u I grupi kvalifikacija za EP 2024. godine takmičiće se i Švajcarska, Izrael, Belorusija i Andora.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.