Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Salah najbolji igrač godine u Engleskoj - | K-013 Portal

Salah najbolji igrač godine u Engleskoj

salah, liverpul, engleska, fudbal

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah osvojio je večeras nagradu za najboljeg igrača godine u Engleskoj, u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA).

Ovo je Salahu drugi put u karijeri da osvoji nagradu, nakon što je najbolji igrač bio u sezoni 2017/18, preneo je Skaj.

Egipatski napadač je bio najbolji strelac Premijer lige ove sezone, a njegov tim je završio na drugom mestu sa bodom zaostatka za šampionom Mančester sitijem.

U konkurenciji su pored njega bili i dvostruki uzastopni osvajač nagrade Kevin de Brujne iz Mančester sitija, Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Hari Kejn (Totenhem) i njegovi saigrači Virdžil van Dajk i Sadio Mane.

Tokom sezone 2021/22, Salah je postigao 23 gola u Premijer ligi, uz 14 dodavanja.

Sa Liverpulom je 29-godišnji igrač osvojio FA kup i Liga kup, dok je u finalu Lige šampiona engleski klub poražen od Real Madrida (1:0).

Samo njih devetoro proglašeno je dva puta za najboljeg igrača godine. To su bili Mark Hjuz, Alan Širer, Tjeri Anri, Garet Bejl, Kristijano Ronaldo, Lusi Bronz, De Brujne i Fren Kirbi.

Za najbolju fudbalerku sezone 2021/22, proglašena je Australijanka i članica Čelsija Sem Ker.

Najbolji mladi igrači su članovi Mančester sitija Fil Foden i Loren Hemp, dok su nagrade za zasluge u fudbalu u obe konkurencije dobili Roj Hodžson i Houp Pauel.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.