Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Selektori Poljske i Argentine: Ovo nije duel Mesija i Levandovskog - | K-013 Portal

Selektori Poljske i Argentine: Ovo nije duel Mesija i Levandovskog

argentina, poljska, fudbal

Selektori Poljske i Argentine, Česlav Mihnjevič i Lionel Skaloni, ocenili su danas da duel tih reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Kataru neće biti samo duel fudbalera Roberta Levandovskog i Lionela Mesija, kao i da njih dvojicu ne treba porediti.

„Lionel Mesi je fantastičan igrač, kao što je i Robert. Ali ovo nije tenis, nije jedan na jedan. Robertu su potrebni njegovi saigrači, a isto važi i za Lea. Možete da računate na te golgetere, ali ne možete da pobedite individualno“, rekao je Mihnjevič novinarima.

Fudbaleri Poljske će se u sredu u 20 časova sastati sa Argenticima u trećem kolu Grupe C, u kojoj sve četiri reprezentacije imaju priliku za prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Mihnjevič je istakao da je važno što ekipa nije primila golove u prethodna dva meča, protiv Meksika (0:0) i Saudijske Arabije (2:0), ali da će protiv Argentine morati da bude spremna ukoliko do toga dodje.

„Ne smemo da paničimo ili da budemo nervozni. Argentina ima odlične individualce, velika su fudbalska zemlja. Imali su svoje uspone i padove, ali i nezaboravne momente na svetskim prvenstvima“, kazao je on.

Selektor Poljske istakao je da je srećan što igraju protiv Argentine, ističući da niko zbog toga ne bi trebalo da bude pod stresom ili pod pritiskom.

„Trebalo bi da budu srećni, jer su ovakve prilike retke. Uradićemo sve da pobedimo, jer možemo. Prvi smo u grupi i veoma smo srećni zbog toga“, istakao je Mihnjevič.

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni kazao je da je Levandovski dobar igrač i da je zadovoljstvo i privilegija izbliza ga videti kako igra.

„Nema razloga da ga poredimo sa Mesijem, hajde zajedno da uživamo u igri obojice. Poredjenja su suvišna“, naglasio je Skaloni.

On je naveo da je za reprezentaciju Argentine svaki meč važan, kao što je bio i meč protiv Meksika u prethodnom kolu koji su pobedili 2:0, dodajući da im takve pobede pomažu i govore da su na pravom putu.

„Trenutno su dve ili tri reprezentacije obezbedile plasman dalje. Svi ostali još uvek igraju za svoje mesto (u osmini finala). Ovo je teška grupa i znali smo da to može da se dogodi“, kazao je Skaloni.

Utakmice Grupe C igraju se u sredu u 20 časova, a nakon dva odigrana kola, Poljska ima četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija po tri, a reprezentacija Meksika jedan bod.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.