Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Son osvojio nagradu Ferenc Puškaš - | K-013 Portal

Son osvojio nagradu Ferenc Puškaš

son, ferenc puskas, fifa, fudbal

Fudbaler Totenhema Son Hjung Min osvojio je danas nagradu Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) "Ferenc Puškaš" za najlepši postignuti gol u prošloj sezoni.

Son je gol zbog kog je nagradjen postigao protiv Barnlija u Premijer ligi, u decembru 2019. godine.

"Sjajno, sjajno! Bilo je tako lepo kada sam dobio loptu, pokušao sam da prodjem, nisam mogao da nadjem nijednu opciju i počeo sam da driblam i posle dve sekunde bio sam ispred gola, bilo je to veliko iznenadjenje, tako lep gol", rekao je Son.

Godišnja ceremonija dodele nagrada Fifa ove godine je, zbog pandemije korona virusa, održana virtuelno. Son se u nastavku obraćanja zahvalio svojim saigračima.

"Oni bi trebalo da mi pruže više mogućnosti. Šalim se! Napravio sam sjajnu seriju, sjajan gol, pa sam zahvalan i svojim saigračima", rekao je on.

Son je dodao da nije odmah shvatio kakav je gol postigao.

"Nakon što sam postigao gol, nisam shvatio da je to tako neverovatno, posle utakmice sam ga ponovo pogledao i razmišljao, ovo je nešto posebno", rekao je Son.

Nagradu za inspirativan rad dobio je igrač Mančester junajteda, Markus Rašford koji je pomogao u prikupljanju donacija u vrednosti od milion funti i ubedio Vladu Velike Britanije da omogući besplatan obrok u školama za decu, čiji roditelji imaju manje prihode.

Fifa fan nagradu dobio je Marivaldo Francisko da Silva, koji je pešačio 64 kilometara kako bi gledao svaku utakmicu tima za koji navija, ekipu Resifea.

Matija Agnese dobitnik je nagrade za Fer-plej, nakon što je spasio život protivničkom igraču koji je pao u nesvest.

Deo današnje ceremonije posebno je bio posvećen nedavno preminulim fudbalskim legendama, Dijegu Maradoni i Paolu Rosiju.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS