Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SP: Remi SAD i Velsa - | K-013 Portal

SP: Remi SAD i Velsa

svetsko prvenstvo, fudbal, amerika, vels

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država i Velsa odigrali su u Dohi nerešeno 1:1, u meču prvog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.

Povela je Amerika golom Timotija Vee u 36. minutu, da bi izjednačenje Velsu doneo Geret Bejl golom iz penala u 82. minutu.

 
Prva ozbiljnija šansa na meču viđena je u 10. minutu. U razmaku od pola minuta Sjedinjene Američke Države su dva puta mogle da savladaju golmana Hensija. Prvo je loše reagovao defanzivac Velsa Rodon i umalo glavom nije zatresao
svoju mrežu. U nastavku akcije Džoš Sardžent je takođe udarcem glavom pogodio stativu.
 
Amerika je povela u 36. minutu golom Timotija Vee. Kristijan Pulišić je povukao loptu po sredini, u pravo trenutku proigrao Timotija Veu, koji je istrčao ispred golmana Henesija i rutinski zatresao mrežu.
 
U prvom poluvremenu Vels je pokušavao da pripreti posle prekida, ali nije uspeo da stigne do ozbiljnije šanse.
 
Vels je najbolju šansu za izjednačenje imao u 64. minutu. Prvo je Dejvis, posle gužve u šesnaestercu, šutirao glavom ali je golman Tarner dobro reagovao. U nastavku akcije, posle kornera koji je izveo Bejl, Mur je glavom šutirao tik iznad gola.
 
Geret Bejl je doneo izjednačenje Velsu u 82. minutu preciznim udarcem sa "bele tačke". Remzi je poslao loptu u srce šesnaesterca, Bejl je primio loptu, a sa leđa ga je oborio Zimerman i sudija Al Džasim je dosudio penal. Bejl je preuzeo odgovornost i snažnim udarcem pogodio levi ugao gola Tarnera.
 
Minut pre kraja meča, Džonson je odlično prošao i oštro šutirao, ali je Taner bio na mestu i sigurno reagovao.
 
Ranije danas, u istoj grupi, Engleska je pobedila Iran sa 6:2.
 
U drugom kolu, Amerika će igrati protiv Engleske, a Vels će se sastati sa Iranom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.