Španija spremna da fudbalsku sezonu završi bez navijača na stadionima -

Španija spremna da fudbalsku sezonu završi bez navijača na stadionima

Fudbalske utakmice i drugi sportski događaji u Španiji odvijaće se pred praznim tribinama najmanje do kraja leta, rekao je danas gradonačelnik Madrida.

Hose Luis Martines-Almeida rekao je za lokalni radio da kontrola nad pandemijom korona virusa neće biti pod kontrolom do leta, a verovatno ni na jesen.

„Moraćemo da promenimo svoje navike i ponašanje čak i nakon što nam se dozvoli da se vratimo na ulice“, rekao je on.

Španija je jedna od najteže pogođenih zemalja sa više od 190.000 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, odmah iza SAD, dok je više od 20.000 ljudi preminulo.

Predsednik španske fudbalske lige Havijer Tebas izjavio je ranije da ne očekuje da će se takmičenje nastaviti pre kraja maja.

„Fudbalske utakmice tokom leta su moguće, sve dok se poštuju zdravstveni i bezbednosni uslovi“, rekao je Martines-Almeida.

On je, takođe, rekao i da je bila velika greška što je navijačima Atletiko Madrida dozvoljeno da putuju na utakmicu protiv Liverpula u Ligi šampiona.

Oko 3.000 navijača Atletika prisustvovalo je utakmici koja je odigrana 11. marta, samo nekoliko dana pre nego što je španska vlada najavila vanredno stanje i mere koje bi će biti na snazi naimanje do 26. aprila.

(Beta)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com