Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spektakl u Amsterdamu – Ukrajina je sjajan tim, ali Holandija je silna! - | K-013 Portal

Spektakl u Amsterdamu – Ukrajina je sjajan tim, ali Holandija je silna!

ukrajina holandija, euro2020, fudbal

Fudbaleri Holandije pobedili su Ukrajinu rezultatom 3:2 (0:0) u najboljoj utakmici dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva.

Na "Johan Krojf" areni u Amsterdamu smo videli fantastičan duel dve ekipe koje su od prvog minuta krenule dinamično, bez "ručne" i to nam je donelo pravi užitak.

Iako u prvom poluvremenu nije viđen nijedan pogodak, bilo je pregršt prilika, a one su bile samo uvod u "vatromet" koji smo gledali u drugom delu.

Holandija je u prvih 10 minuta uputila sedam udaraca ka golu rivala i time je oborila rekord Evropskih prvenstava.

Ali, generalno u celom prvom poluvremenu je dominirao ukrajinski čuvar mreže Biščan koji je praktično branio nemoguće Memfisu Depaju, Denzelu Damfrisu i Žoržinju Vajnaldumu.

Na drugoj strani, Ukrajinci su pretili preko Jarmolenka, ali nisu bili blizu gola poput svojih rivala. I onda je krenuo "vatromet".

Započeo ga je Žoržinjo Vajnaldum u 52. minutu kada je u pravi čas natrčao na loptu na ivicu kaznenog prostora i smestio je u mrežu za vođstvo domaćih.

Samo sedam minuta kasnije Holandija je duplirala vođstvo. Vut Veghorst je bio strelac, posle još jednog odbitka i prodora Damfrisa. Posle se proveravalo da li je on bio u ofsajdu, ali je sve bilo čisto.

Činilo se da je Holandija završila posao, ali onda je Ukrajina postigla dva pogotka u razmaku od četiri minuta.

Prvo je Andrej Jarmolenko sa dvadesetak metara preciznim šutom u 75. minutu smanjio rezultat, da bi izjednačenje doneo Roman Jaremčuk glavom, nakon izvedenog slobodnog udarca.

Ipak, Damfris je glavom na centaršut Nejtana Akea u 85. minutu doneo pobedu Holandiji.

Na tabeli Grupe C Austrija i Holandija imaju po tri boda, dok su Ukrajina i Severna Makedonija bez bodova.

U drugom kolu Grupe C sastaju se Ukrajina i Severna Makedonija, odnosno Holandija i Austrija.

Mečevi drugog kola ove grupe na programu su 17. juna.

(B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS