Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Superliga: Minimalac Vojvodine u Subotici, pobede Rada i Radničkog - | K-013 Portal

Superliga: Minimalac Vojvodine u Subotici, pobede Rada i Radničkog

superliga, sport, fudbal, vojvodina, rad, radnicki

Odigrane su prve četiri današnjeg programa u okviru 18. kola Linglong Superlige. Popodne u Superligi obeležio je duel u Subotici, gde je Vojvodina kao gost savladala Spartak rezultatom 1:0.

Gol odluke postignut je početkom drugog poluvremena, u 50. minutu. Zukić je probio po desnoj strani, potom vratio loptu za Čovića čiji je šut sa ivice kaznenog prostora izblokiran, ali lopta se odbija do Miodraga Gemovića, koji je bio usamljen na levoj strani i nije mu bilo teško da loptu pošalje u mrežu - 0:1.

Bilo je do kraja nekoliko spornih situacija na obe strane, biće posla za Zdravka Jokića u analizi. U svakom slučaju, Vojvodina je nastavila borbu za drugo mesto sa Partizanom, trenutno Novosađani imaju bod više, ali Partizan večeras igra protiv Voždovca.

Zanimljivo je bilo i na ''Čairu'', gde je niški Radnički savladao Zlatibor sa 2:1. Junak trijumfa Nišlija bio je Petar Đuričković, koji je u 38. minitu postigao vodeći gol za Radnički, a u poslednjim trenucima i drugi, pobedonosni, preciznim udarcem sa preko dvadeset metara. U međuvremenu, Zlatibor je preko Đakovca u 54. minutu iz slobodnog udarca postigao svoj jedini gol na ovom meču.

U Šapcu derbi začelja, Mačva je dočekala Rad, a bodovi odlaze u Beograd. ''Građevinari'' su slavili sa 1:0 golom rezerviste Damjanovića u finišu meča. On se u kaznenom prostoru domaćih najpre lepo oslobodio svog čuvara, a onda pogodio mrežu. Mogla je i Mačva do gola par minuta ranije, kada je Zukanović odlično šutirao sa petnaestak metara, ali je golman Rada Damir Kahriman odlično reagovao.

Konačno, pobedu je izborio i Novi Pazar, koji je posle dužeg perioda stigao do celog plena. Pazarci su na svom terenu savladali Metalac sa 1:0, a presudio je gol Aganspahića u 47. minutu meča. Ovo je Pazarcima peti trijumf od početka sezone, Metalac je pretrpeo peti poraz.

(Sportske.net)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.