Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Superliga od 14 klubova sledeće godine, promene o bonusu - | K-013 Portal

Superliga od 14 klubova sledeće godine, promene o bonusu

superliga srbije, fudbal

Fudbalska Superliga Srbije naredne sezone imaće 16 klubova, a od sezone 2022/2023 u elitnom društvu će se takmičiti 14 klubova, odlučeno je danas na sednici Odbora za hitna pitanja FSS.

Kako se navodi na sajtu FSS, korigovano je i pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Superlige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.

Takođe, izabrana je nova Sudijska komisija na čijem čelu će, umesto Milana Karadžića, biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika FS S koji je predsedavao sednicom Odbora za hitna pitanja, istakao je da su sve odluke donete jednoglasno, što još jednom potvrđuje jedinstvo Fudbalskog saveza Srbije i njegovih organa.

"Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu", istakao je Bjeković.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.