Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Najbitnije je da pobeđujemo uz dobru igru - | K-013 Portal

Tadić: Najbitnije je da pobeđujemo uz dobru igru

dusan tadic, fudbal

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je najvažnije da selekcija pobedjuje uz dobru igru, kao i da je ekipa dominirala u utakmici sa Švedskom.

„Najbitnije je da mi pobedjujemo utakmice uz dobru igru. Prvo poluvreme smo totalno dominirali kao i početkom drugog poluvremena, i to je model kako treba da igramo. Možda jedna zamerka, trebali smo da postignemo drugi gol, da bude sve lakše, ali dobro pobeda se piše“, rekao je Tadić, preneo je danas Fudbalski savez Srbije (FSS).

Fudbaleri Srbije pobedili su u četvrtak uveče u Stokholmu selekciju Švedske sa 1:0, u meču trećeg kola Grupe 4 divizije B Lige nacija.

Vodeće mesto u grupi zauzima Norveška sa sedam bodova, Srbija je druga sa šest, Švedska ima tri boda, dok je Slovenija poslednja sa bodom.

Tadić je rekao da napadački stil odgovara igračima, a da je to prepoznao selektor Dragan Stojković.

„Tako igramo najboji fudbal i štitimo jedni druge tako što dominiramo utakmicu. Pred kraj, poslednjih 10-15 minuta smo se povukli i protivnik nam je stvorio neke probleme. Ali i tu se pokazao karakter ekipe da smo izdržali da odbranimo 1:0, ali mislim i da je trebalo ranije da rešimo meč“, dodao je on.

Istakao je da ne zna koliko je kornera izveo u prethodne tri utakmice, ali i da to pokazuje koliko reprezentacija igra ofanzivno.

„Drago mi je da smo ponovo postigli gol posle kornera, pošto mislim da nam je to veliko ‘oružje’ i da možemo da ga iskoristimo“, rekao je Tadić.

Tadić je za Srbiju odigrao 87. utakmicu, a u junu je po broju utakmica u reprezentaciji prestigao selektora Stojkovića i legendarnog igrača Dragana Džajića.

„Nikad se nisam opterećivao tim nastupima, uz svo poštovanje mislim da to nije toliko bitno. I u prošlosti igrači koji su odigrali manje nastupa su ostavili veliki trag, nego neki koji su odigrali više“, ocenio je on.

Gol za pobedu Srbije protiv Švedske postigao je napadač Luka Jović, kojem je to bio drugi gol u poslednja dva meča.

„Nije mi bilo potrebno mnogo vremena, malo manje od 180 minuta i nadam se da ću da nastavim u istom ritmu i da ću da završim sezonu na najbolji mogući način, a onda se nadamo i novoj sezoni takodje u istom ritmu“, rekao je fudbaler Real Madrida.

Na golu reprezentacije Srbije protiv Švedske je bio golman Sevilje Marko Dmitrović, koji ističe da nije važno ko brani, već da ekipa funkcioniše kako treba.

„Nije bitno ko brani, bitno je da ekipa funkcioniše kako treba. Ovde je 30 igrača, i još par igrača koji konkurišu što nisu sa nama, i to će biti baza za naredna takmičenja“, rekao je Dmitrović.

Srbija naredni meč igra u nedelju protiv Slovenije, a odbrambeni fudbaler Miloš Veljković dodaje da reprezentacija ide na pobedu u Ljubljani.

„Idemo na pobedu, nismo bahati da mislimo da ćemo lako, ali idemo na pobedu, imamo samopouzdanja“, zaključio je Veljković.

Meč izmedju Slovenije i Srbije na programu je u nedelju od 20.45.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city