Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde - | K-013 Portal

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde

uefa, crvena zvezda, disciplinski postupak protiv zvezde, fudbal

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je posle završene istrage, disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenata na utakmici protiv Milana u Ligi Evropa odigranoj u Beogradu 18. februara.

Optužbe koje se stavljaju na teret Zvezdi su rasističko ponašanje, provokativno, odnosno uvredljivo skandiranje, kao i kršenje kovid protokola.

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović je utakmicu pratio sa tribina, a iako nije bilo publike na stadionu, nekoliko desetina ljudi sedelo je u loži odakle se moglo čuti kako jedan muškarac vredja švedskog fudbalera, poreklom iz Bosne i Hercegovine, na nacionalnoj osnovi.

Zvezda je dan nakon meča osudila uvredljive poruke Zlatanu Ibrahimoviću i navela da će u saradnji sa nadležnima pronaći "primitivnog pojedinca koji je bacio mrlju na tradicionalno gostoprimstvo srpskog naroda".

Zvezda i Milan su 18. februara u Beogradu odigrali nerešeno 2:2, dok je u revanšu bilo 1:1, pa je italijanski tim prošao dalje.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.