Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Ibrahimovića - | K-013 Portal

UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Ibrahimovića

zlatan ibrahimovic, uefa

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas je zvanično pokrenula istragu protiv švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, nakon što su švedski mediji nedavno objavili da je on vlasnik deonica u jednoj kladioničarskoj kompaniji.

U saopštenju UEFE se navodi da je to telo imenovalo etičkog i disciplinskog inspektora da istraži navode o navodnom finansijskom interesu u kladioničarskoj kompaniji koji ima Ibrahimović, prenosi Rojters.

Prema etičkom kodu FIFE, igrač ne sme da ima interes u entitetima ili kompanijama koje se bave klađenjem ili sličnim aktivnostima povezanim sa fudbalskim utakmicama i takmičenjima.

Ako bude proglašen krivim, Ibrahimović će morati da plati kaznu od 100.000 švajcarskih franaka i biće izbačen iz svih fudbalskih aktivnosti na najviše tri godine.

Ibrahimović se povukao iz reprezentacije Švedske posle Evropskog prvenstva 2016. godine, ali se vratio u reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo prošlog meseca, a nedavno je produžio ugovor sa Milanom.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS