Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VAR saveznik Crvene zvezde - megdan za mesto u Ligi šampiona zakazan - | K-013 Portal

VAR saveznik Crvene zvezde - megdan za mesto u Ligi šampiona zakazan

crvena zvezda, var, liga sampiona

Rutinskih 0:2 u Jerevanu bilo je po meri fudbalerima Crvene zvezde u revanšu trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona. Crveno-beli su savladali Pjunik i u revanšu i sa ukupnih 7:0 zakazali su megdan sa Makabijem iz Haife u plej-ofu za mesto u najelitnijem klupskom takmičenju. Kanga iz penala i Pavkov bili su strelci, dok je Katai bio neprecizan sa bele tačke.

Delimično je trener Stanković promenio formaciju, u odnosu na prvi meč, Sanogo je bio starter na mestu zadnjeg veznog, čime je napravljena kadrovska alternacija umesto odsutnog Ivanića.

Eraković je ofanzivno pokrivao mesto levog beka (Rodić odsutan zbog crvenog kartona iz prvog meča) dok je u samom špicu bio Pavkov kao primarno rešenje u odsustvu Pešića, piše Danas.

Garantovan kapital u vidu pet datih golova u Beogradu, omogućio je crveno-belima da opuštenije pristupe obavezana u Jerevanu. Jesu igrali ofanzivno, želeći da u ranoj fazi protivničkog napada dođu do poseda, ne paničeći i kada je vezni red u par navrata bio nesiguran u prvom pasu.

Sva prednost VAR tehnologije videla se u dva navrata. U oba je bila saveznik crveno-belih, međutim, kod prvog, argumentovano dosuđenog penala, Katai je bio neprecizan, tačnije golman Bučnjev maestralno je odreagovao.

Samo 14 minuta kasnije, sudija Kolum ponovo se konsultovao sa kolegama iz VAR sobe. Zahvat Avađana u šesnaestercu Pjunika, takođe posle korenera crveno-belih, u kojem je bio Sanogo, okarakterisan je kao nedozvoljen težine najstrože kazne koju je realizovao Kanga. Iako je golman Pjunika, koji je zamenio izuzetno lošeg Jurčenka iz meča u Beogradu, pročitao nameru Gabonca, šut je bio krajnje precizan vrednosti uvodnog vođstva Zvezde.

Kangi je to bio čak 27. realizovan penal u karijeri iz 29 pokušaja.

U jednom trenutku napravljena je manja pauza zbog upada navijača na teren, međutim bitnijih razlika na terenu nije bilo. Igrao se 60. minut kada je Gobeljić odlično centrirao a Pavkov manirski matirao domaćeg glomana za svoj šesti a prvi gol u Evropi ove sezone.

Trener Stanković je iskoristio ubedljivu prednost da šansu ukaže mladom prezimenjaku, kojem je to bio prvi evropski meč u međunarodnim okvirima. Zauzeo je 19-godišnji momak iz Vrnjače Banje mesto desnog beka, dok je Gobeljić prešao na suprotnu stranu.

Brojne kadrovske promene u redovima Zvezde uticale su pomalo na ritam utakmice; čak je i domaćin imao dve dobre šanse, ali je Borjan u oba navrata odlično intervenisao.

Opao je ritam, meč je postao negledljiv pred sam kraj utakmice u kojoj su crveno-beli trijumfom i ukupnim rezultatom 7:0 doprineli povećanju koeficijenta na UEFA rang listi kada je reč o srpskim klubovima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city