Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VAR tehnologija u Superligi od sledeće sezone; 35 klubova podržalo Kokezu - | K-013 Portal

VAR tehnologija u Superligi od sledeće sezone; 35 klubova podržalo Kokezu

superliga srbije, VAR tehnologija, fudbal, sport

Video tehnologija ( VAR ) zvanično će početi da se primenjuje u Superligi Srbije od sezone 2021/2022, saopšteno je posle današnje sednice Skupštine Superlige i Prve lige Srbije.

Kako se navodi, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović izvestio je prisutne da je juče potpisan ugovor o implementaciji centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije, koja će biti u potpunosti primenjena od početka naredne takmičarske sezone 2021/2022.

Ukupno 35 klubova Superlige i Prve lige Srbije, na današnjoj redovnoj Skupštini, podržalo je rad Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i rukovodstva na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom.

Skupština je održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a odsutni su bili samo predstavnici FK Partizan, FK Radnički Niš i FK Zlatibor

Sednicom je predsedavao predsednik Zajednice, Dragomir Lazović, dok su kao gosti bili prisutni predsednik FS S Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić.

"Centralna tema današnje sednice bila je aktuelna situacija u takmičenju i istupanje predstavnika FK Partizan iz organa Zajednice. Svi klubovi jednoglasno su osudili ponašanje rukovodstva FK Partizan zbog neučestvovanja u radu organa Zajednice i javnih obraćanja koja nanose nesagledivu štetu domaćem fudbalu, kao i svim klubovima koji učestvuju u dva najviša ranga takmičenja. U isto vreme, članovi Skupštine Zajednice izrazili su poštovanje prema instituciji i značaju fudbalskog kluba Partizan", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, u iscrpnoj diskusiji u kojoj su učestvovali gotovo svi predstavnici klubova konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona.

Istovremeno, rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića je posebno pohvaljen.

"Ovoga puta klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, uz ocenu da je dosadašnji rad FS Srbije značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala. Predsednik FS Srbije informisao je sve prisutne da Fudbalski savez Srbije kao i do sada stoji na raspolaganju svim klubovima i da su vrata za razgovore oko svih problema širom otvorena. Predsednik saveza posebno je poželeo je sreću FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Vojvodina i FK TSC u evropskim takmičenjima".

Skupština Zajednice apeluje na rukovodstvo FK Partizan da svoje stavove iznosi u okviru institucionalnih organa, u cilju opšteg interesa, pogotovu u momentu kada klubove i najbolju reprezentaciju Srbije očekuju presudni mečevi u evropskim takmičenjima.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.