Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vazura: Samo se ovde borba za titulu označava kao otimanje - | K-013 Portal

Vazura: Samo se ovde borba za titulu označava kao otimanje

milos vazura, partizan, fudbal

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura ocenio je danas da je saopštenje Crvene zvezde povodom predstojećih izbora u Fudbalskom savezu Srbije nekorektno i istakao da se samo u Srbiji „borba za titulu označava kao otimanje“.

„Ponovo se obraćaju sa tezom da neko planira da im otme titulu. Izuzetno je nekorektno, pogotovo imajući u vidu sporan penal u Kragujevcu (protiv Radničkog), kao i opštepoznatu informaciju da Crvena zvezda ima nemerljivo veći budžet ne samo od Partizana, već i od svih ostalih timova u domaćem prvenstvu“, rekao je Vazura za TV Prva, prenosi klub.

Iz Crvene zvezde je nedavno stigla informacija da će bojkotovati izbor za predsednika FSS uz opaske da je to deo priprema da se „otme titula“ crveno-belima.

„Mi ćemo najnormalnije učestvovati u radu skupštine. Sa Crvenom zvezdom pokušavamo da održavamo korektne odnose, ali sa ovakvim saopštenjima i dešavanjima zaista se postavlja pitanje kuda to vodi“, rekao je Vazura.

„Samo ovde se govori o izgubljenoj tituli nakon prvih pet kola i samo ovde se borba za titulu označava kao otimanje“, istakao je on.

Povodom situacije oko Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Vazura je podsetio da je podneta krivična prijava i da je „sada sve na sudskim i nadležnim organima“.

„Izuzetno smo optimistični po pitanju presude, jer je dokaze utvrdio sudski veštak. Počelo se sa spinovima o nekim navodno pretučenim ljudima u prostorijama Fudbalskog kluba, što naravno nema veze sa istinom“, rekao je Vazura.

I pored dobrih rezultata Partizana u poslednje vreme, na stadionu se i dalje čuju povici „Uprava napolje“, a Vazura navodi da to „nije prijatno“.

„Oni imaju pravo da kritikuju. Mi smo se prošle godine borili za titulu, bili smo jako blizu, ali smo je izgubili na nekim utakmicama gde nismo smeli da prospemo bodove. Naš glavni suparnik ima i veći budžet i to nije ni tajna, to je zvanično. Nama je bitno da budemo u toj borbi i naravno da hoćemo da osvojimo titulu“, rekao je Vazura.

On je naveo da je Partizan „izuzetno dobar tim“, kao i da je klubu veoma bitno da igra Evropu i da je „aktuelan na tržištu“.

„Odgovornost za ekipu snose sportski direktor i treneri, ja sam tu da snosim odgovornost za ekonomska pitanja. Naši izbori nisu bili loši, Aleksandar Stanojević je vodio dobro ekipu dve godine, Ilija Stolica… nažalost se desilo da ima mnogo poraza i da bude tako kako je bilo, a gospodin (Gordan) Petrić je uspeo da vrati ekipu tamo gde joj je bilo mesto“, rekao je.

Što se tiče zimskog prelaznog roka, Vazura je najavio da neće biti mnogo odlazaka.

„Sam kostur ekipe ostaje na okupu, moramo da pojačamo još nekoliko pozicija. Uz želje trenera i sportskog direktora napravićemo da sve koje žele dovedemo u Partizan“, zaključio je Vazura.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.