Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Voša u polufinalu Kupa posle penal serije - | K-013 Portal

Voša u polufinalu Kupa posle penal serije

Voša, Vojvodina, Mladost, Kup Srbije, fudbal, sport, sportske vesti, najnovije vesti

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su večeras u četvrtfinalu pobedili ekipu Mladosti nakon boljeg izvođenja penala.  Pred oko 1.000 gledalaca na "Karađorđu", posle 90 minuta igre, rezultat je bio 0:0.

Prva prilika na utakmici je viđena u 21. minutu. Slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 25 metara je izveo Drinčić, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke. Od tog trenutka, crveno-beli su konstantno imali terensku inicijativu, ali se na novu šansu čekalo sve do 66. minuta, kada je Čović u šesnaestercu odlično proigrao Bojića, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Još bliža vođstvu, Voša je bila u 79. minutu, kada je Drinčić izveo korner, neko od igrača Mladosti izbio loptu, a onda Đorđević uputio volej udarac sa oko 25 metara iskosa, ali je lopta pogodila prečku. Na drugoj strani, Mladost je uzvratila iz kontranapada u 85. minutu, kada je Radivojević šutirao sa sedam-osam metara iskosa, ali je lopta otišla nekoliko centimetara van okvira gola.

Vojvodina je ponovo imala priliku u 94. minutu, kada je Drinčić lob pasom proigrao Čovića, a on utrčao u šesnaesterac i šutirao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Nedugo potom, utakmica je završena, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Penal serije su protekle na sledeći način:

Prva serija: Bojović postiže gol za Mladost, Čović postiže gol za Vojvodinu;

Druga serija: Pavlović šutira pored gola, Vukadinović postiže gol za Vojvodinu;

Treća serija: Šatara postiže gol za Mladost, Gemović postiže gol za Vojvodinu;

Četvrta serija: Lazar Jovanović postiže gol za Mladost, Stojković postiže gol za Vojvodinu;

Peta serija: Radivojević postiže gol za Mladost, Drinčić postiže gol za Vojvodinu, te se "stara dama" plasirala u polufinale pobedom u penalima 5:4.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov (od 93. Simić) – Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević – Drinčić, Stojković – Vukadinović, Bojić, Čović – Mrkaić (od 71. Gemović).

Mladost: Zečević – Krajišnik, L. Jovanović, Odita (od 71. Pavlović), Mićović – Bojović, Radivojević, Ješić (od 83. Kijevčanin), Milošević – P. Jovanović, Šatara.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.