Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zabranjena prodaja piva na svim stadionima u Kataru - | K-013 Portal

Zabranjena prodaja piva na svim stadionima u Kataru

pivo, stadion, katar

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) potvrdila je da je zabranjena prodaja alkoholnog piva na svih osam stadiona na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva u Kataru.

Bezalkoholno pivo prodavaće se na 64 utakmice na turniru.
 
"Posle razgovora između vlasti zemlje domaćina i Fife, doneta je odluka da se alkoholno pivo prodaje na Fifinom navijačkom festivalu, drugim navijačkim destinacijama i licenciranim mestima, uklanjajući prodajna mesta piva sa stadiona", navodi se u saopštenju Fife.
 
Očekuje se da će se šampanjac, viski i druga alkoholna pića i dalje služiti u vip prostorijama na stadionima. Osim tih mesta, pivo je uglavnom bilo jedini alkohol koji se prodavao navijačima.
 
Kompanija Ab InBev, matična kompanija velikog sponzora Svetskog prvenstva Badvajzera, plaća milione dolara za svaki Mundijal za ekskluzivna prava da prodaje pivo i već je isporučila većinu svojih zaliha iz Velike Britanije u Katar u očekivanju da će svoj proizvod prodati milionima navijača.
 
Svetsko prvenstvo počinje u nedelju utakmicom domaće selekcije Katara i Ekvadora u Grupi A.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.