Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Nemačku 3:2 - | K-013 Portal

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Nemačku 3:2

zenska fudbalska reprezentacija srbije, srbija nemacka, fudbal

I nemoguće je postalo moguće, san je postao java, a ženski fudbalski svet se divi Srbiji. Naša reprezentacija savladala je Nemačku – 3:2 (1:0), u meču koji će ostati zlatnim slovima ispisan u istoriji ženskog fudbala.

Sa nova tri boda izabranice selektora Predraga Grozdanovića došle su na korak do plasmana u baraž za Prvenstvo sveta koje se iduće godine održava na Novom Zelandu.

STRELCI: 1:0 Poljak 36, 2:0 Damnjanović 49, 2:1 Šuler 60, 3:2 Vesmut 90+2. Stadion u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Kostić, Stefanović, Damjanović, Slović, Frajtović, Petrović, Pavlović (76. Milivojević), Filipović, Mijatović (90+5 Krstić), Damnjanović (76. Stupar), Poljak (90+5 Pantelić). Selektor Predrag Grozdanović

NEMAČKA: Froms, Klajherne (75. Anijomi), Feldkamp, Oberdof, Šuler, Hut, Popo, Gvin, Ral (46. Marošan), Magul (54. Dalman), Brand (46. Vesmut). Selektor Martina Vos – Teklenburg

0MET0725 2048x1366

Hrabro je Srbija ušla u meč, igrale su naše devojke visok presing, iznenadile Nemice koje su u tim uvodnim minutima morale da se brane. I bilo je situacija gde su gošće izbacivale loptu sa gol linije, sreća im je bila saveznik da već tada Srbija ne dođe u vođstvo. Višestruki prvak sveta i Evrope nije očekivao tako agresivnu Srbiju i zaista je imponovao pristup naših devojaka. S druge strane i Nemice su demonstrirale snagu, pokazale zašto su jedna od najboljih selekcija sveta. U trenucima neizvesnosti pred našom golom, stativa i prečka su bili naš saveznik. Svega je bilo u tih prvih 45 minuta igre, mnogo trčanja, agresije, sjajnih pasova, proigravanja i šansi. I gol. Igrao se 36. minut kada je Alegra Poljak u stilu Aleksandra Mitrovića u Lisabonu, sačekala centrašut na drugoj stativi i onda glavom matirala Merle Froms. Za erupciju oduševljenja na tribinama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi. Gol istine, gol velike nade, gol koji Srbiju približava cilju, plasmanu u baraž za Prvenstvo sveta koje se iduće godine održaba na Novom Zelandu.

0MET0836 2048x1366

I nastavak je doneo sličnu priču sa početka meča, a igrao se 49. minut kada je Jovana Damnjanović duplirala prednost Srbije i nagovestila veliku senzaciju. Senzaciju samo za neupućene, jer u ovom meču sa Nemačkom videlo se koliko je ženski fudbal u Srbiji u ekspanziji. Znanje, kvalitet, ali sada i moć, tehnička i taktička, bili su na travi stadiona u Staroj Pazovi. I mnogo emocija, jer ovo je dan koji će ostati upisan u istoriji ženskog fudbala. Imati dva gola plusa protiv Nemačke ne dešava se svaki dan. I imali smo prednost do 60. minuta kada su gošće demonstrirale moć i uspele da smanje vođstvo. Trebalo je sada izdržati, pogotovo što je Srbija ušla u ovaj meč osetno hendikepirana bez nekoliko važnih igračica. I selektor Predrag Grozdanović nije hteo da se brani, naprotiv, tražili smo gol koji bi Nemice definitivno stavile u veliki problem. Verovatno se ni one ne sećaju kada su u jednim kvalifikacijama primile tri gola za nepunih 70 minuta igre. A Srbija je to učinila u 69. minutu, ponovo je sve sama završila sjajna Jovana Damnjanović. Izdržala je duel sa nekoliko protivničkih igračica i plasirala loptu ispod istrčale Merle Froms. Sada već i nemoguće može biti moguće. San da postane java.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.