Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žreb za završnicu Lige šampiona – ko će s kim na Fajnal-ejtu u Lisabonu? - | K-013 Portal

Žreb za završnicu Lige šampiona – ko će s kim na Fajnal-ejtu u Lisabonu?

fudbal, Liga šampiona, žreb, sport

Žreb za četvrtfinale, polufinale i finale Lige šampiona biće održan od 12 časova u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu. Izvlačenjem parova saznaćemo ko će se nadmetati u završnici elitnog takmičenja, koje će prvi put u istoriji, biti igrano u formatu Fajnal-ejta.

Žreb u Nionu imaće tri dela – u prvom će biti spojeni parovi četvrtfinala, u drugom ćemo znati ko se sa kim ukršta u polufinalu, dok će u trećem, zbog administrativnih razloga, biti izabran "domaćin" finala.

Podsetimo, završnica Lige šampiona biće igrana u Lisabonu, gde će na dva stadiona ("Luž" i Žoze Avalade") svi parovi igrati na jedan trijumf.

U četvrtfinale su se pre pauze zbog koronavirusa plasirali Atalanta, Atletiko Madrid, Lajpcig i Pari Sen Žermen, dok ćemo četiri preostala učesnika znati nakon što budu odigrani revanši.

Oni neće biti igrani u Lisabonu, već na stadionima klubova domaćina, a sastaju se Bajern Minhen – Čelsi (3:0), Barselona – Napoli (0:0), Mančester siti – Real Madrid (2:1) i Juventus – Olimpik Lion (0:1).

Revanši su na programu 7. i 8. avgusta, dok će Fajnal-ejt biti održan između 12. i 23. avgusta.

Liga šampiona, a prethodno i Kup šampiona, nikada nije igran u ovakvom formatu.

(RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.