Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda pobedila Napredak rezultatom 2:1 u trećem pripremnom meču - | K-013 Portal

Zvezda pobedila Napredak rezultatom 2:1 u trećem pripremnom meču

Zvezda, Napredak, fudbal, sport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak iz Kruševca 2:1 (2:0) u trećem meču tokom priprema za novu sezonu.

Na stadionu "Rajko Mitić" strelci za crveno-bele bili su Mirko Ivanić u 18. i Srđan Spiridonović u 24. minutu, dok je gol za Kruševljane postigao Dino Šarac u 81. minutu. Zvezda je prethodno na pripremama savladala IMT 2:0 i Metalac 1:0.

Zapretile su obe ekipe već u prvim minutima meča. Prvo je Abubakar šutirao glavom pored Borjanovog gola, a potom je Tomane posle sjajnog prodora bio izblokiran od strane Lekovića, da bi Rodićev udarac glavom završio preko prečke.

Ređali su se opasni napadi Zvezde pa je Ivanić lucidno, u maniru pravog plejmejkera uposlio Kataia koji je izašao pred Živkovića, ali šutirao tik pored stative. Raspoložen za igru je bio Ivanić pa je posle solo-prodora po desnom boku oštro šutirao u dalji ugao, međutim, lopta je završila pored gola.

Upravo se Ivaniću isplatila upornost u 19. minutu. Kombinovali su on i Tomane, kada je portugalski napadač oštro poslao loptu u kazneni prostor, a Zvezdina “osmica” rutinski gađala dalji ugao i dovela Zvezdu do prednosti. Inspirisani za igru bili su izabranici Dejana Stankovića, a pretio je i agilni Spiridonović.

Prvo je sjajno uposlio Tomanea koji je šutirao u Živkovića, a onda je usledila fenomenalna akcija iz koje su crveno-beli udvostručili prednost. Odlično je prošao Rodić po levoj strani u 24. minutu, zavrnuo loptu na desni bok, a pas je stigao pravo do Spiridonovića koji je sigurnim udarcem upisao prvenac u crveno-belom dresu.

Milimetri su delili Tomanea da u 32. minutu matira Živkovića. Sve je krenulo od Kataia koji je fenomenalnom asistencijom uposlio Rodića, bek je oštro centrirao, a brzonogom napadaču je malo falilo da posle uklizavanja pošalje loptu u mrežu. Moglo je prvo poluvreme da se završi na najbolji mogući način za Crvenu zvezdu, pogodio je Katai mrežu iz slobodnog udarca, ali samo spoljni deo.

Malo je falilo i Erakoviću da upiše prvenac u crveno-belom dresu na startu drugog dela igre. Centrirao je Vulić iz ugla, najviši u skoku je bio defanzivac rođen 2001. godine, ali je na gol-liniji Marinković uspeo da interveniše.

Mogao je i Vulić da pogodi mrežu u 51. minutu, ali je njegov oštar udarac iz slobodnjaka završio pored stative. Inteligentno su kombinovali izabranici Dejana Stankovića i u 59. minutu kada je Gajić uposlio Vukanovića koji je u padu šutirao preko gola. Minut kasnije i šut Radulovića iskosa sa leve strane, ali Živković nogom, uspeva da zaustavi udarac mladog veziste, a pokušao je i Krstović glavom, međutim, rezultat se nije menjao.

Visoki presing koji je Krstović igrao od samog ulaska u igru, mogao je da urodi plodom u 79. minutu kada je Živković pri ispucavanju pogodio mladog napadača, ali se lopta odbila pored gola. Smanjili su gosti u 81. minutu preko Šarca, ali su meč mirno priveli kraju izabranici Dejana Stankovića, uz fenomenalan udarac Radulovića u poslednjim trenucima meča, i ostvarili još jednu pobedu u pripremnom periodu.

(RTV, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.