Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda sa prvog mesta u osminu finala Lige Evropa - | K-013 Portal

Zvezda sa prvog mesta u osminu finala Lige Evropa

crvena zvezda, liga evropa, fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su direktan plasman u osminu finala Lige Evropa, pošto su u gostima odigrali nerešeno sa Bragom 1:1, u utakmici poslednjeg kola Grupe F.

Drugi meč ove grupe, između Ludogoreca i Mitjilanda završen je bez golova.

Zvezda je tako osvojila prvo mesto sa 11 bodova, dok je Braga druga sa deset. Mitjiland, koji je osvojio devet bodova, preseliće se u Ligu konferencija, dok je poslednje mesto zauzeo Ludogorec sa dva osvojena boda.

Fudbaleri Brage su bili opasniji u prvom poluvremenu, imali su više loptu u svom posedu i više udaraca ka golu, ali nisu uspeli da savladaju Milana Borjana. Na drugoj strani, crveno-beli su najbolju proliku imali u 40. minutu preko Mirka Ivanića.

Drugo poluvreme nije dobro počelo po crveno-bele pošto je Marko Gobeljić igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Galeno u 52. minutu.

Izabranici Dejana Stankovića su, ipak, izjednačili u 70. minutu. Strelac je bio Katai sa penala, a nakon što je Radovan Pankov oboren u šesnaestercu.

Braga je u finišu meča imala inicijativu, pretila je, ali je Zvezda uspela da se obrani i osvoji bod za prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala Lige Evropa.

Utakmice osmine finala Lige Evropa igraju se u martu 2022.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.