Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda u pohod na Ligu šampiona kreće od boljeg iz duela Makabi Haifa-Kairat - | K-013 Portal

Zvezda u pohod na Ligu šampiona kreće od boljeg iz duela Makabi Haifa-Kairat

fk crvena zvezda, fudbal, liga sampiona

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv pobednika duela u kom se sastaju izraelski Makabi Haifa i Kairat iz Kazahstana, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Zvezda će prvi meč igrati u gostima 20. ili 21. jula, dok je revanš u Beogradu 27. ili 28. jula.

Aktuelni prvak Srbije mogao je mnogo bolje da prođe na žrebu u Nionu, pošto su preostala dva para bili Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Nefči (Azerbejdžan) i Konahs Ki (Vels) – Alaškert (Jermenija).

Međutim, izabranici Dejana Stankovića su dobili najtežeg rivala, šampiona Izraela ili Kazahstana.

Zagrebački Dinamo će u prvom kolu igrati protiv Valura sa Islanda, a u drugom bi se sastao sa kiparskom Omonijom. Borac iz Banjaluke će u prvom kolu imati veoma težak zadatak protiv rumunskog Kluža, a ako bude uspešan u drugom kolu bi imao lakši posao, jer bi mu protivnik bio Fola Eš iz Luksemburga ili Linkoln iz Gibraltara.

Podgorička Budućnost na startu igra protiv Helsinkia i ako prođe naredni protivnik bi joj bio bolji iz duela Malme (Švedska) – Riga (Letonija).

Prvak Severne Makedonije Škendija u prvom kolu se sastaje sa šampionom Slovenije Murom, a bolji iz tog duela u drugom kolu će igrati protiv bugarskog Ludogoreca ili beloruskog Šahtjora.

Terzić: Mrkela mi je rekao "Samo ne oni"

Iz Crvene zvezde su stigli prvi utisci posle žreba u Nionu. Generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da nije hteo baš tog rivala na startu evropskog puta.

"Sve što smo želeli da izbegnemo dobili smo. To su previše jaki timovi za ovu rundu, posebno jer su ostali bili mnogo lakši. Baš mi je Mita (Mitar Mrkela prim. aut) sinoć pustio poruku samo da izbegnemo Kairat i Makabi. To je bio opšti komentar", rekao je Terzić odmah posle žreba.

Terzić posebno ističe da ne bi voleo Kairat za rivala, tim koji je već eliminisao crveno-bele pre četiri godine.

"Dalek je put za Kazahstan, vremenske zone i 'džet leg'. Ako već moram da biram najmanje bih Kairat, iako je Makabi za nijansu jači. Samo zbog adaptacije i zbog pitanja da li bi naši igrači bili na maksimumu".

Govorio je i sportski direktor Mitar Mrkela.

"Bolje bi bilo da smo dobili druge protivnike. Imamo svoje ciljeve, pripremaćemo se dobro i radićemo sve da se kvalifikujemo", poručio je Mrkela.

(Tanjug, B92, Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.