Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Anja Davidović i Petar Ivačković iz TK Tamiš vicešampioni Srbije u olimpijskom triatlonu - | K-013 Portal

Anja Davidović i Petar Ivačković iz TK Tamiš vicešampioni Srbije u olimpijskom triatlonu

tk tamis, triatlon

U subotu 29. maja održana je trka prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu ( 1.5km plivanja - 40km vožnje bicikla - 10km trčanja ). Na ovoj trci koju je organizovao klub 11tri iz Beograda, u sjajnim uslovima koje za trkanje pruža Srebrno jezero, TK Tamiš je nastupio sa čak 39 takmičara.

Najuspešniji od TeKaTejaca bili su Anja Davidović i Petar Ivačković, oni su osvojili druga mesta u apsolutnoj konkurenciji među 97 takmičara. Izuzetan rezultat za njih ako uzmemo u obzir da je Anja trku završila nakon teškog pada sa bicikla nakon kakvog se najčešće odustaje od daljeg trkanja ali je ona našla volje i snage da zaboravi na povređen kuk i završi trku.

Petar je takođe odradio odličnu trku ako uzmemo u obzir da mu je ovo prvo ozbiljno takmičenje nakon više od godinu dana pauze. Pored njih medalje su osvojili još i: Stefan Kužet srebro AG 2 31 do 40 godina, Petar Peregi bronza AG 2 31 do 40 godina, Marjan Lukić srebro AG 41-50 ( 4 mesto u apsolutnoj konkurenciji ), Igor Vuković bronza AG 3 41 do 50 godina, Ljiljana Tasić bronzana medalja AG 4 50+ godina.

xPetarPodijum asd22r5

U pratećem programu prvenstva održana je i trka sprint triatlona ( 0,75km plivanja, 20km biciklizma - 5km trčanja ) koja se boduje za STU kup. Na toj trci pobedio je Jelača Bogdan naš mladi junior a nekoliko sekundi iza njega , nakon sprint finiša, kao drugoplasirani je kroz cilj prošao Luka Gligorić još jedan junior TK Tamiš.

xGligoricMarko sad28r

Sezona se nastavlja 06. juna trkom prvenstva države u sprint triatlonu koja se održava na Tamiškom keju i TK Tamiš kao organizator poziva što više ljudi da dođu i uživaju u ovoj trci.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.