Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beograd domaćin Svetskog prvenstva u rvanju - | K-013 Portal

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Svetsko prvenstvo u rvanju, rvanje, sport

Svetska rvačka federacija (FILA) dodelila je Srbiji organizaciju Svetskog prvenstva u rvanju, koje će se održati početkom decembra ove godine u Beogradu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ponosan je na tu odluku jer je Srbija još jednom pokazala profesionalizam i posvećenost u organizaciji najznačajnijih sportskih takmičenja.

"Kada smo 2017. godine bili domaćini Evropskog prvenstva u rvanju, radili smo kao jedan tim, odgovorno, sa istom žželjom - da pokažemo da nam je ljubav prema sportu uvek na prvom mestu. Poverenje koje nam je FILA ukazala odlukom da organizujemo Svetsko prvenstvo još je jedna potvrda sistemskog i zajedničkog rada. Ponosni smo i srećni što ćemo biti domaćini tog uglednog međunarodnog takmičenja. Srbija je i do sada mnogo puta pokazala da je odgovorna, da je dobar domaćin i da ima šta da pokaže svetu", rekao je Udovičić.

"Čestitam svima koji su predano radili da Beograd bude domaćin ovako značajnog događaja. Siguran sam da će više od 2.500 najboljih svetskih rvača uživati u našoj Srbiji, ali i publika u navijanju za naše šampione koji su nas mnogo puta obradovali. Srbija je definitivno zemlja šampiona i sporta", zaključio je Udovičić.

Svoje zadovoljstvo povodom informacije koja je stigla iz Svetske rvačke federacije izrazio je i predsednik Rvačkog saveza Srbije ŽŽeljko Trajković.

"Velika čast i velika obaveza za naš Savez i sport uopšte. Trudićemo se da na dostojan način reprezentujemo našu zemlju i grad Beograd i da pošaljemo najlepše poruke u svet sa ovog velikog takmičenja. Zahvalni smo Vladi Republike Srbije na podršci i šansi da se u našoj zemlji organizuje jedno od najvećih takmičenja koje će se održžati ove godine u Evropi. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i organizatori", poručio je Trajković.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.