Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blistavo izdanje PANČEVCA Ilije Serafimovića na Svetskom prvenstvu u UAE - | K-013 Portal

Blistavo izdanje PANČEVCA Ilije Serafimovića na Svetskom prvenstvu u UAE

ilija serafimovic, sah

Grad Fudžaira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je od 12. do 19. novembra bio domaćin 64. Kongresa Svetske federacije za problemski šah, u okviru koga je održano 45. Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema i takmičenja u šahovskoj kompoziciji.

Čast da bude jedan od učesnika i predstavlja našu zemlju pripala je mladom Pančevcu, Iliji Serafimoviću.

Naš 18-godišnji sugrađanin ostvario je sjajne rezultate i doneo našem gradu i državi, čak 5 trofeja.

Kao član reprezentacije Srbije zajedno sa velemajstorima Marjanom Kovačevićem i Bojanom Vučkovićem, osvojio je titulu vicešampiona na ekipnom Svetskom prvenstvu rešavača. Sa postignutih 76,25 poena od 90 mogućih bio je najuspešniji član naše reprezentacije i ispunio jedini preostali uslov za osvajanje titule internacionalnog majstora u rešavanju šahovskih problema.

Ovim sjajnim rezultatom, novi internacionalni majstor rešavač popravio je lični rejting za još 42 poena, stigao do granice od 2500 bodova, ušao u top 20 najboljih svetskih rešavača i krenuo ka novom cilju, osvajanju velemajstorske titule.

U pojedinačnom plasmanu Ilija je završio kao 7. na svetu i osvojio bronzanu medalju u konkurenciji juniora do 23 godine.

Mladi Pančevac je pravi podvig ostvario na takmičenjima u kompoziciji šahovskih problema. 

Na turniru mladih kompozitora do 23 godine osvojio je još tri zlatne medalje ostvarivši do sad nezabeležen rezultat trijumfom u sve tri kategorije takmičenja: matovi u dva poteza, šahovske studije i slobodne teme. Ovo je šesta uzastopna titula mladog Serafimovića na ovom takmičenju koje se održava od 2016. godine.

Blistavim izdanjem u Emiratima, Ilija izrastao u predvodnika naše reprezentacije koja jedina može da se pohvali da je ove godine donela medalje i sa Evropskog i sa Svetskog prvenstva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.