Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brojne medalje za takmičare Badminton kluba Dinamo na turnirima u Beogradu - | K-013 Portal

Brojne medalje za takmičare Badminton kluba Dinamo na turnirima u Beogradu

badminton klub pancevo

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganlji u subotu i nedelju, 20. i 21. marta 2021, održani A, B, C i D turnir – Beograd 2021.

Uz punu primenu mera i preporuka Kriznog štaba za sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid 19 u subotu i nedelju, 20. i 21. marta 2021, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održani su A, B C i D turnir – Beograd 2021, koji su okupili preko 60 takmičara iz osam klubova.

Na A turniru, koji je okupio naše najbolje seniore, zlato u muškom singlu, najjačoj i najneizvesnijoj konkurenciji, osvojio je Luka Milić iz BK Novi Sad. Glavni favorit za trofej u finalu u tri seta bio je bolji od Dragoslava Petrovića iz kruševačkih Zmajeva koji je izdanjem na turniru pokazao da se polako ali sigurno vraća u staru formu. Bronze u ovoj konkurenciji pripale su dvojcu BK Beograda, Andriji Doderu i Mihajlu Tomiću.

“Ovaj turnir mi je bio dobra priprema za mnogo veći izazov koji sleduje za nedelju dana, a to je Polish Open 2021 za koji sam se naporno spremao. Uvek mi je drago kada igram u Srbiji i svaka titula mi mnogo znači“, bio je kratak Luka Milić.

Marija Sudimac iz BK Zmajevi bila je ubedljiva u ženskom singlu A turnira. U okršaju za zlato bila je ubedljiva protiv svoje klupske saigračice Sare Lončar. Bronzanim medaljama okitile su Sanja Perić iz BK Beograd i Marija Samadržija iz BK Dinamo.

“A turnir u Beogradu je predstavljao generalnu probu za internacionalni turnir u Poljskoj. Trudila sam se da radim samo ono što sam radila u prethodnom periodu i da što više uživam. Uspela sam u tome. Zadovoljna sam svojom igrom i spremna sam za prvi međunarodni izazov u ovoj godini – Polish Open 2021“, istakla je Marija Sudimac.

Na meniju B turnira bili su okršaji u parskim konkurencijama, a dva zlata osvojio je Vanja Rašeta iz BK Clear. On je trijumfovao u muškom dublu u paru sa svojim klupskim saigračem Milošem Dmitrovićem, kao i u mešovitom dublu gde mu je partnerka bila Sofija Dmitrović, takođe članica BK Clear. U ženskom dublu najviše počasti B turnira pripale su Maši Aleksić iz BK Dinamo i Mioni Filipović iz BK Beograd. Poput Rašete sa dva zlata oko vrata turnir na Adi Ciganliji završio je i Ivan Kosanović. Igrač pančevačkog Dinama pobedio je u dve konkurencije C turnira. Pored zlata u muškom singlu, slavio je i u muškom dublu gde mu je partner bio, takođe Pančevac, Predrag Stanimirović. U ženskom dublu C turnira najbolje su bile Teodora Ilić iz BK Dinamo i Ana Todorović iz BK Beograd, dok su u mešovitom dublu bez premca bili David Danilović iz BK Čačak i Marija Hinić iz BK Beograd. U muškom singlu D turnira trofej je osvojio Andreja Šeremetović iz BK Dinamo.

A, B C i D turnire – Beograd 2021 organizovao je Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton savez Beograda, a uz pomoć prijateljia BASS, kompanija ”Tin šped“, ”Minaqua”, ”Ledeni Kvas”, ”Integraltechnic”, ”Siboasi” i ”Koka Plus”.

Medalje su osvojili – A turnir – Muškarci pojedinačno:

1. Luka Milić (BK Novi Sad),
2. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac),
3. Andrija Doder (BK Beograd; Mihajlo Tomić (BK Beograd);

Žene pojediačno:

1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac),
2. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac),
3. Sanja Perić (BK Beograd), Marija Samadržija (BK Dinamo, Pančevo);

B turnir – Muški parovi:

1. Miloš Dmitrović / Vanja Rašeta (BK Clear, Beograd),
2. Jovan Babajić (BK Zmajevi, Kruševac) / Nikola Mijačić (BK Beograd),
3. Sava Stepanović / Zoran Stepanović (BK Beograd), Igor Jovanović / Luka Milić (BK Ravens KG, Kregujevac);

Ženski parovi:

1. Maša Aleksić (BK Dinamo, Pančevo) / Miona Filipović (BK Beograd),
2. Marija Bulatović / Sofija Dmitrović (BK Clear, Beograd),
3. Mila Lainović / Tamara Ugarak (BK Beograd);

Mešoviti parovi:

1. Vanja Rašeta / Sofija Dmitrović (BK Clear, Beograd),
2. Igor Jovanović (BK Ravens KG, Kragujevac) / Marija Samardžija (BK Dinamo, Beograd),
3. Andreja Todorović (BK Ravens KG, Kragujevac) / Marija Bulatović (BK Clear, Beograd), Vukašin Hinić / Mila Lainović (BK Beograd);

C turnir – Muškarci pojedinačno:

1. Ivan Kosanović (BK Dinamo, Pančevo),
2. Luka Vukelja (BK Beograd),
3. Pavle Kopilović (BK Beograd), Mrđan Todorović (BK Clear, Beograd);

Muški parovi:

1. Ivan Kosanović / Predrag Stanimirović (BK Dinamo, Pančevo),
2. Pavle Kopilović / Luka Vukelja (BK Beograd),
3. Dušan Acegan / Andreja Šeremetović (BK Dinamo, Pančevo);

Ženski parovi:

1. Teodora Ilić (BK Dinamo, Pančevo) / Ana Todorović (BK Beograd),
2. Isidora Dimić / Ana Milosavljević (BK Beograd),
3. Tatjana Acegan (BK Dinamo, Pančevo) / Dragana Bogdanović (BK Beograd);

Mešoviti parovi:

1. David Danilović (BK Čačak) / Marija Hinić (BK Beograd),
2. Ivan Kosanović / Teodora Ilić (BK Dinamo, Pančevo),
3. Aleksandar Vitman / Tatjana Acegan (BK Dinamo, Beograd);

D turnir – Muškarci pojedinačno:

1. Andreja Šeremetović (BK Dinamo, Pančevo),
2. Aleksandar Stojanović (BK Dinamo, Pančevo),
3. Marko Đorđević (BK Beograd).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.