Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četiri medalje za pančevačke rvače na Školarijadi 2021 - | K-013 Portal

Četiri medalje za pančevačke rvače na Školarijadi 2021

skolarijada 2021, rk borac

Od 11-19. septembra Beograd je domaćin Svetskog školskog prvenstva pod nazivom "školarijada 2021". Pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u saradnji sa Međunarodnom federacijom za školski sport, posle Univerzijade (za studente) i Gimnazijade (zaučenike srednjih škola) prvi put se orkanizuje i Školarijada (za učenike osnovnih škola).

Čast da bude prvi domaćin pripala je Srbiji odnosno Beogradu. učešće na ovom takmičenju uzelo je preko 2500 takmičara iz 42 države sa 5 kontinenata koji su se takmičili u 14 sportova.

Ovo tekmičenje je prvobitno trebalo da se održi u junu mesecu, ali zbog situacije sa epidemijom odloženo je za septembar.

Rvanje kao najstariji olimpijski sport još iz antičkih dana takođe je prisutno na ovom prestižnom takmičenju i to u tri kategorije, grčko-rimski i slobodan stil za dečake i slobodan stil za devojčice.

Grad Pančevo su predstavljali kod dečaka Ognjen i Stefan Todosijević (OŠ Đura Jakšić) u Grčko-rimskom stilu, a Natalija Obradinov (OŠ Bratstvo Jedinstvo) i Milica Sekulović (OŠ Stevica Jovanović) u slobodnom stil kod devojčica.

Ognjen Todosijević je rvao u kategoriji do 62 kg i u finalnom meču izgubio od Ukrajinca Pavlova, dok je njegov brat blizanac Stefan rvao u kategoriji do 68 kg i u borbi za bronzanu medalju savladao brazilca Vilsona.

Školarijada 2021

Milica Sekulović je rvala u kategoriji do 50 kg i u finalnom meču izgubila od Ukrajinke Poplavskaje a Natalija Obradinov se zadovoljila bronzanom medaljom posle poraza u polufinalu od Ukrajinke Bondarenko.

Treba napomenuti da je selektor ženske reprezentacije bila Dragana Jankov, trener RK Dinamo Pančevo, a da je asistent trenera na svim mečevima Pančevaca bio Vujo Šajić.

Posle ovog takmičenja Dragana Jankov nije krila svoje oduševljenje: "Ova mini Olimpijada je pun pogodak, naši takmičari su pokazali zavidan nivo znanja i rezultat nije izostao. Kao trener ženske selekcije ostaje žal za makar jednom zlatnom medaljo, obzirom da smo imali tri finala, ali ne mogu da budem nezadovoljna jer smo osvojili po tri srebra i bronze. Čestitam mojim devojkama i želim im uspeh u daljem radu"

Školarijada 2021

Vujo Šajić nam je rekao: "U 14 sportova učestvovala su mnoga deca iz Pančeva i donela medalje, a najuspešnije je rvanje sa 4 medalje. Ponosan sam na generaciju 2005-2006 jer su pokazali celom svetu da je budućnost pančevačkog, a samim tim i srpskog rvanja, svetla."

Alfa i omega RK Dinamo Pančevo, Milivoje Todosijević je izjavio: "Naporan rad na kraju uvek da rezultat, uprava kluba se maksimalno trudi da ovoj talentovanoj deci omogući najbolje uslove za rad, ali treba napomenuti da smo mi jedini rvački klub u Srbiji koji nema svoje prostorije odnosno svoju salu, već trening obavljamo u sali OŠ "Đura Jakšić"

Školarijada 2021

Koliki značaj ima ovo takmičenje govori i to da se prenos uživo mogao gledati u celom svetu preko Olimpijskog TV kanala,

Na kraju treba napomenuti da se sledeća Školarijada održava u Brazilu 2023 godine, a Gimnazijada u Parizu maja meseca 2022 godine, što bi trebalo da bude lep poziv nekim budućim šampionima da krenu da se bave sportom i pokušaju da osvoje medalje na ovim takmičenjima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city