Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Deset medalja za KDT Dinamo na Prvenstvu Srbije u powerliftingu - | K-013 Portal

Deset medalja za KDT Dinamo na Prvenstvu Srbije u powerliftingu

klub dizaca tegova dinamo, kdt dinamo, powerlifting

Proteklog vikenda u novoizgrađenoj sportskoj hali u Zaječaru održalo se dvodnevno prvenstvo Srbije u disciplinama snage. Ovo takmičenje je centrali događaj za powerlifting sport u ovoj godini i učešće na njemu bilo je od izuzetnog značaja za klub dizača tegova „Dinamo“. Prvenstvo Srbije u powerliftingu je prvi sportski događaj koji se organizovao u hali od kako je nedavno svečano otvorena.

Takmičenje je organizovalo sportsko udruženje „Powerlifting Zaječar“ uz pokroviteljstvo Powerlifting saveza Srbije, sportskog saveza grada Zaječara i opštine Zaječar. Organizacija takmičenja bila je na izuzetnom nivou. Na takmičenju je nastuipilo blizu 30 klubova a broj takmičara je nadmašio 120, što predstavlja rekordan broj u protekloj deceniji.

Za klub dizača tegova „Dinamo“ nastupilo je 10 takmičara. Takmičari Dinama osvojili su 5 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje. Ekipa Dinama bila je drugoplasirana po bilansu osvojenih medalja u konkurenciji svih klubova.
Prvog dana takmičenja na programu su bile lake i srednje kateogrije muškaraca. U kategoriji do 66 kg u konkurenciji seniora srebrnu medalju osvojio je Vladimir Jović. Aleksandar Milosavljević nastupao je u kategoriji do 74 kg gde je u konkurenciji kadeta osvojio takođe srebrnu medalju. U konkurenciji seniora do 83 kg nastupili su Mirko Vještica i Filip Vlajić, koji su osvojili srebrnu, odnosno bronzanu medalju. Kod kadeta u kategoriji do 93 kg nastupao je Marko Lazić koji je osvojio zlatnu medalju dok je u istoj kategoriji u konkurenciji seniora Đorđe Đorđević osvojio bronzanu medalju.

Druog dana nastupale su devojke i muškarci teškaši. Kristina Cvjetičanin nastupala je u kategoriji devojaka do 76 kg gde je u konkurenciji seniorki osvojila prvo mesto. Ona je svojim nastupom oborila četiri nacionalna seniorksa rekorda (čučanj, bench press, prtvo dizanje i total). Tanja Kalinić nastupala je u konkurenciji veteranki (masters m1) 84+ kg u kojoj je osvojila prvo mesto dok je Jovana Radovanov u istoj težinskoj kategoriji u konkurenciji seniorki takođe osvojila prvo mesto. Jovana je svojim rezultatom potvrdila titulu apsolutno najjače devojke. Takođe, oborila je tri državna rekorda (čučanj, mrtvo dizanje i total) Poslednji nastup za Dinamo zabeležio je Novak Lukić koji je pobedio u kategoriji juniora do 105 kg. Novak je proglašen za najjačeg juniora na prvenstvu. On je poput Kristine oborio četiri državna rekorda u juniorskoj kategoriji.

20210531 173526

„Sa ponosom mogu da istaknem da sam zadovoljan svekupunim klubskim uspehom. Ove godine obeležavamo jubilarnih 75 godina kako postoji klub dizača tegova „Dinamo“ i 5 godina od kako je obnovljen. Svega nekoliko bodova nas je delilo do titule najboljeg kluba na ovogodišnjem prvenstvu. Čestitao bih svim takmičarima Dinama koji su nastupali i napomenuo da je ovaj uspeh plod naše zajedničke složenosti i saradnje. Mnogo toga je po pitanju dizačkog sporta urađeno u Pančevu proteklih 5 godina. Obnovljeno je olimpijsko dizanje tegova u našem gradu, organiovana su 4 državna prvenstva, iznedrili smo dosta novih šampiona i državnih rekordera, bili smo uspešni na Balkanskim prvenstvima, imali smo predstavnika na Evropskom takmičenju, licencirali smo nove trenere i sudije, sudelovali u organizaciji humanitarnih akcija. U proteklih 5 godina takmičari Dinama osvojili su preko 100 medalja na takmičlenjima u Srbiji (samo 70 medalja su najsjajnija odličija). U ovoj godini našem klubu pristupilo je 15 novih takmičara. Dali smo sveobuhvatni doprinos razvoju sporta u našem gradu.“, rekao je za portal K-013 Filip Vlajić.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.