Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dvojica srpskih šahista nastupaju na EP u Rejkjaviku - | K-013 Portal

Dvojica srpskih šahista nastupaju na EP u Rejkjaviku

sah, evropsko prvenstvo rejkjavik

Na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Evrope u šahu u Rejkjaviku, u konkurenciji 180 igrača iz 36 šahovskih federacija, nastupaju i dvojica najtalentovanijih srpskih velemajstora 19-godišnji Velimir Ivić i 17-godišnji Luka Budisavljević.

Kako je saopštio Šahovski savez Srbije, posle četiri odigrana kola Ivić se nalazi na deobi 14. mesta sa 3 osvojena poena, dok je Budisavljević na deobi 34. mesta sa 2,5 poena.

Ivić je sjajno započeo takmičenje sa tri pobede u prva tri kola, da bi u 4. kolu izgubio partiju od Davida Navare, najboljeg češkog šahiste u poslednje dve decenije.

Bez obzira na ovaj poraz Ivić je zadržao šansu za odličan plasman na kraju turnira.

Najmlađi srpski velemajstor Luka Budisavljević pobedom nad Dancem Jakobsenom došao je u priliku da se priključi vodećima.

Posle četiri odigrana kola sa maksimalnim učinkom vodi jermenski velemajstor Robert Hovhanisjan.

U petoj rundi Ivića (rejting 2571), crnim figurama, očekuje težak zadatak protiv naturalizovanog Nemca Nisipeanua (2671), dok će se Budisavljević (2495) belim figurama sastati sa azerbejdžanskim šahistom Abasovim (2656).

Otvoreno prvenstvo Evrope u Rejkjaviku završava se 5. septembra.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.