Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dvostruka olimpijska šampionka u bacanju kugle završila karijeru - | K-013 Portal

Dvostruka olimpijska šampionka u bacanju kugle završila karijeru

valeri adams, bacanje koplja

Dvostruka olimpijska šampionka u bacanju kugle Valeri Adams saopštila je noćas da je završila svoju profesionalnu karijeru.

Novozelanđanka je olimpijska prvakinja bila 2008. i 2012. godine, a osvojila je i srebro u Riju 2016., kao i bronzu na prošlogodišnjim Igrama u Tokiju.

„Nakon što sam osvojila bronzanu medalju u Tokiju, razmišljala sam da li da krenem u još jednu kampanju. Trebalo mi je vremena da dobro razmislim i da vidim da li je to nešto što bih želela da uradim ponovo. Moje srce, um i telo su mi jednostavno odgovorili na to pitanje“, rekla je ona.

Adams (37) je u karijeri četiri puta pobeđivala na Svetskom prvenstvu, a isti broj zlatnih medalja ima i na dvoranskom Svetskom prvenstvu.

Rođena je u višečlanoj porodici, a između ostalog njen brat je košarkaš Memfisa Stiven Adams, dok je njena sestra Lisa osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Novi Zeland joj je dodelio počasnu titulu nalik vitezu, za zasluge u sportu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.