Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hinterman i Aleksander pobedili su spustu u Kvitfjelu - | K-013 Portal
Švajcarski skijaš Nils Hinterman i Kanadjanin Kameron Aleksander pobedili su danas u spustu, trci Svetskog kupa voženoj na stazi u norveškom Kvitfjelu.

Hinterman i Aleksander pobedili su spustu u KvitfjeluŠvajcarski skijaš Nils Hinterman i Kanadjanin Kameron Aleksander pobedili su danas u spustu, trci Svetskog kupa voženoj na stazi u norveškom Kvitfjelu.

Obojica su ostvarili rezultat od 1:44,42 minuta. Aleksander je vozio sa startnim brojem 39, a do pobede je došao zahvaljujući dobroj drugoj vožnji, pre svega u donjem delu staze.

To je njegov najveći uspeh u karijeri i prvi je Kanadjanin posle osam godina koji je pobedio u spustu u Svetskom kupu posle Erika Geja, koji je takodje bio najbolji u Kvitfjelu.

Austrijanac Matijas Majer danas je zauzeo treće mesto sa 0,12 sekundi zaostatka, četvrti je bio Beat Fojc sa 0,19 sekundi zaostatka za pobednikom, a peti Norvežanin Aleksander Omot Kilde sa zaostatkom od 0,20 sekundi.

U plasmanu spusta Kilde je zadržao prvo mesto sa 490 bodova, tri više od Fojca. Majer na trećem mestu ima 462 boda.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prvi je Švajcarac Marko Odermat sa 1.216 bodova, drugi je Kilde sa 870, a treći Majer sa 752.

U subotu na istoj stazi na programu je pretposlednji spust u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.