Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KDT „Dinamo” na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore - | K-013 Portal

KDT „Dinamo” na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore

kdt dinamo, filip vlajic, dizanje tegova

Proteklog vikenda u nedelju u sportskoj hali u Subotici održano je prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore i veterane. Ovo takmičenje orgaznizovano je od strane domaćina kluba dizača tegova “Spartak“ pod pokroviteljstvom sportskog saveza Subotice i saveza Srbije za dizanje tegova.

Klub dizača tegova “Dinamo“ predvođen trenerom Filipom Vlajićem predstavljali su takmičari Uroš Dašić i Miloš Obrenović.

Uroš Dašić takmičio je u kategoriji seniora do 89 kg. U veoma jakoj konkurenciji zauzeo je 2. mesto u trzaju i biatlonu (trzaj + izbačaj) dok je u disicplini izbačaj zauzeo prvo mesto. Miloš Obrenović, takođe senior, nastupao je u kategoriji do 96 kg gde je u ukupnom plasmanu u sve tri discipline zasebno bio četvrti.

„Pripreme za ovo prvenstvo trajele su jako dugo a započete su nakon prošlogodišnjeg prvenstva države. Uroš je u disciplini trzaj uspešno savladao 125 kg nakon čega je pokušao da podigne 135 kg i tako postavi novi državni rekord u trzaju. Sitinice su odlučivale oko priznavanja pokušaja ali nažalost pokušaj nije bio uspešan. U disciplini izbačaj, sa uspešno savladanih 157 kg, Uroš Dašić postao je šampion Srbije i rekorder u toj disciplini. Opaka borba se vodila do kraja takmičarske grupe gde je Uroš imao finalni pokušaj u izbačaju na 165 kg koji je poput trećeg pokušaja u trzaju nažalost bio neuspešan. Miloš Obrenović uspešno je savladao 100 kg u disciplini trzaj i 130 kg u disciplini izbačaj, pri čemu je oborio vlastiti rekord za čitavih 23 kg u biatlonu što je svakako izvanredan uspeh.“, rekao je za K-013 portal Filip Vlajić.

Takmičari kluba dizača tegova Dinamo posebnu zahvalnost za pripremu i odlazak na ovo prvenstvo upućuju: Dimitriju Stefanoviću, Nenadu Maksimoviću, Gligoru Škrpanu, Milošu Cvetanoviću, Novaku Lukiću, Dejanu Gligoriću, Milošu Grbiću i filmi Panagro.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.