Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kristofersen pobedio u slalomu u Garmišu - | K-013 Portal

Kristofersen pobedio u slalomu u Garmišu

slalom, henrik kristofersen

Norveški skijaš Henrik Kristofersen pobedio je danas u slalomu, trci Svetskog kupa voženoj u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Kristofersen je pobedio rezultatom 1:46,14 minuta i ostvario 19. trijumf u slalomu u Svetskom kupu, a prvi od pobede u Šamoniju prošlog januara.

On je nadoknadio zaostatak od 0,07 sekundi za Švajcarcem Tongijem Nefom, koji je napravio grešku u završnici druge vožnje, koju na kraju nije završio.

Drugo mesto zauzeo je Švajcarac Loik Mejar sa 0,14 sekundi zaostatka, a treći je bio Austrijanac Manuel Feler sa 0,51 sekundom zaostatka.

Kristofersen je postao sedmi pobednik u sedam slalomskih trka ove sezone, a borba za titulu u toj diciplini je neizvesna, pošto prvih sedam trkača deli 39 bodova.

Prvi je Norvežanin Lukas Broten sa 257 bodova, koji danas nije završio prvu vožnju, a Kristofersen na drugom mestu ima bod manje. Mejar je treći sa 247, a Feler četvrti sa 245 bodova.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prvi je Švajcarac Marko Odermat sa 1.200 bodova, ispred Norvežanina Aleksandra Omota Kildea koji ima 825 i Austrijanca Matijasa Majera sa 692 boda.

Kristofersen je šesti sa 559 bodova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.