Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medalje za takmičare KDT 'Dinamo' na takmičenjima u Beogradu - | K-013 Portal

Medalje za takmičare KDT 'Dinamo' na takmičenjima u Beogradu

kdt dinamo

U Beogradu, na stadionu FK “Partizan” proteklog vikenda održano je pojedinačno prvenstvo Srbije za seniorke, studentkinje i veteranke, Memorijalni turnir Mihajlo Miša Antonijević i Trofej Beograda. Ovo takmičenje organizovao je klub dizača tegova “Partizan“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom saveza Beograda i Srbije za dizanje tegova.

Za klub dizača tegova “Dinamo“ iz Pančeva, na prvenstvu Srbije nastupale su Marina Marjanović i Bojana Nikolić, dok je Uroš Dašić svoje učešće zabeležio na trofeju Beograda. Marini Marjanović i Bojani Nikolić je ovo bio debitantski nastup u dizanju tegova. U kategoriji seniorki do 64 kg nastupala je Marina Marjanović. Sa ukupno savladanih 123 kg (trzaj 53, izbačaj 70 kg) osvojila je drugo mesto u trzaju i biatlonu a treće u izbačaju. Bojana Nikiolić nastupala je u kategoriji takmičarki do 76 kg. Bojana je bila jedna od najmlađih učesnica na takmičenju. U svojoj težinskoj kategoriji sa savladanih 100 kg (izbačaj 43 kg, trzaj 57 kg) uspela je da se domogne bronzane medalje u trzaju i biatlonu.

KdT Dinamo

Nakon prvenstva Srbije, na programu je usledio Trofej Beograda. Na trofeju Beograda svi takmičari sačinjavali su jednu kategoriju, a plasman se određivao na osnovu indeksa relativne snage (sinkler bodovi). U veoma jakoj konkurenciji, Uroš Dašić osvojio je treće mesto. Sa ukupno savladanih 266 kg (trzaj 115 kg, izbačaj 151 kg) oborio je sopstveni rekord u izbačaju i biatlonu i tako se našao na pobedničkom proglašenju pored braće Kajdoči, učesnika olimpijskih, svetskih i Evropskih takmičenja. Rezultat od 151 kg u telesnoj kategoriji u kojoj Uroš nastupa (kateg. do 89 kg) se vodi kao seniorski državni rekord, ali nažalost nije priznat zato što nije postignut na prvenstvu Srbije. U ekipnom plasmanu na memorijalnom turniru Mihajlo Miša Antonijević, ekipa kluba dizača tegova Dinamo zauzela je 4. mesto. Ekipu na takmičenju predvodio je predsednik kluba Filip Vlajić

KdT Dinamo

“Od kako smo obnovili klub 2016. Godine, ovo nam je najuspešnija godina kada pričamo o olimpijskom dizanju. Ne sumnjam da će Uroš Dašić ozvaničiti svoj državni rekord na narednom prvenstvu Srbije za koje ćemo se temeljno pripremati. Drago mi je da je saradnja sa centrom za funkcionalni fitnes “Max Box” na jednom zavidnom nivou. I ovog puta su nam ustupili svoje članove za nastup na prvenstvu Srbije. Naredne godine cilj kluba biće usmeren na to da se formira kompletna kako muška kako i ženska ekipa kluba, kako bismo mogli da nastupamo na svim ekipnim takmičenjima koje savez organizuje.”, kaže za portal K-013 FIlip Vlajić.

Naredno takmičenje koje očekuje takmičare kdt “Dinamo” biće prvenstvo Srbije u bench press-u koje bi trebalo da se održi u Beogradu poslednjeg vikenda u novembru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.