Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mediteranske igre: Zlato osvojili i bokser Mirončikov i atletičarka Milica Gardašević, Srbija ima 21 medalju - | K-013 Portal

Mediteranske igre: Zlato osvojili i bokser Mirončikov i atletičarka Milica Gardašević, Srbija ima 21 medalju

rvanje, sp

Srpski bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, što je ukupno 21. medalja za srpski tim u Oranu, jubilarna 10. zlatna.

On je u finalu savladao Alžirca Mohameda Humrija podeljenom odlukom sudija 2:1.

Ovo je druga bokserska medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama, nakon što je prvu, bronzanu,osvojio Omer Ametović.

Milica Gardašević zlatna u skoku u dalj

Mlada srpska atletičarka MIlica Gardašević osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj na Mediteranskim igrama u Oranu.

milica, gardasevic1

Ona je u finalu ostvarila rezultat 6,67 metara.

Mikec "upucao" drugo zlato, Vukojević osvojila srebro, džudisti Kukolju bronza...

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je danas zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na 19. Mediteranskim igrama koje se održavaju u Oranu.

Mikec je tako došao do druge zlatne medalje u Alžiru jer je prethodnu osvojio u disciplini mešoviti parovi vazdušni pištolj sa Zoranom Arunović.

Zlatom Mikeca Srbija je došla do 18. medalje na Mediteranskim igrama.

Vukojević osvojila srebro

Srpska reprezentativka u streljaštvu Teodora Vukojević osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u gađanju vazdušnom puškom.

vukojevic

Vukojević, aktuelna evropska šampionka, u finalnom "raspucavanju" poražena je od Francuskinje Osean Muler 16:6, od koje je bila bolja na šampionatu Starog kontinenta.

Džudista Kukolj osvojio bronzu

Srpski džudista Aleksandar Kukolj osvojio je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto je danas u borbi za treće mesto savladao Merta Sismanlara iz Turske.

Kukolj je osvojio ukupno 19. medalju za srpski tim na Mediteranskim igrama

Rvači posle tri medalje u Oranu: Glavni cilj je SP u Beogradu

Mnogo mi znači osvajanje zlatne medalje na Mediteranskim igrama, ali glavni cilj je Svetsko prvenstvo u septembru i verujem da mogu da ponovim isti rezultat, izjavio je srpski rvač Viktor Nemeš.

Nemeš je u Oranu dominantno osvojio titulu, a uz njega do zlata je stigao Magomedgadži Nurasulov, dok je bronzu osvojio Stevan Micić.

"Puno mi znači, ali najvažnije je ono što nas očekuje u septembru, u Beogradu, a to je Svetsko prvenstvo. Biće mnogo teže nego na Mediteranskim igrama, ali siguran sam da ćemo biti zadovoljni. Spremni smo, treniramo naporno i mislim da smo na dobrom putu", izjavio je Nemeš po povratku u Beograd.

Selektor Stojan Dobrev istakao je da su momci bili dobri, a da je posebno važan rezultat Nemeša.

"Bio je ovo dobar trenutak za njega, uprkos tome što konkurencija nije bila najjača, ali osvojio je skoro 40 bodova za četiri borbe, to dovoljno govori. Svetsko prvenstvo je glavni cilj i nadam se jednoj ili dve medalje. Mislim da je to realnost", rekao je Dobrev.

rvanje3

Direktor Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić naglasio je značaj kontinuiteta osvajanja medalja na velikim takmičenjima ju poslednjih desetak godina.

"Tri medalje su fenomenalan rezultat za nas, našu zemlju i naš sport uopšte. Od četvorice predstavnika trojica su osvojili medalju i opravdali ulaganja u naš sport. Uslovi za treniranje su dosta povoljniji nego u prethodnim periodu, otvaranje Rvačke akademije u Kanjiži je fenomenalan potez i daje rezultate. Nadamo se da će uskoro profunkcionisati i Centar borilačkih sportova u Košutnjaku, što će dodatno uticati na popularizaciju rvanja", rekao je Jelić.

On je dodao da su pripreme za Svetsko prvenstvo, od 10. do 18. septembra u Beogradu u punom jeku.

"Imamo ogromno iskustvo u organizaciji velikih takmičenja, ali možda ima i malo treme jer prvi put organizujemo seniorsko prvenstvo. Ima još dosta toga da se uradi, ali što se nas tiče takmičenje može da počne sutra. Biće to prilika da kao Savez dostojno prezentujemo naš grad, sport i našu zemlju", poručio je Jelić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.